OKRA bezoekt waterkersbedrijf in Lauw

Print
OKRA bezoekt waterkersbedrijf in Lauw

Foto: Joseph Lacroix

Sint-Truiden - Een bom van vitamines, een brok gezondheid en goed tegen alle mogelijke kwalen. Als we Jean Vansimpsen van Lauw moeten geloven, dan geneest zelfs kanker door een overvloedig gebruik van waterkers.

Op de laatste vrijdag van september trokken we met een 25-tal OKRA-leden naar het Tongerse Lauw, bekend om zijn waterkersbedrijven. “Bij Sint-Lucie zetten wij het werk van onze ouders en grootouders verder en zijn dus de derde generatie waterkerstelers in onze familie. De ambachtelijke teelt wordt er nochtans niet eenvoudiger op met alle normen, waarden en beperkingen waar we tegenwoordig rekening mee moeten houden", aldus Jean Vansimpsen.
De Truiense senioren werden warm ontvangen in het dorpje op de taalgrens en leerden er alles over waterkers, of “beeksla” zoals ze hier zeggen. En het bezoek werd gestart met een tas heerlijke waterkerssoep en, en dat had niemand verwacht, afgesloten met een lekkere pint waterkersbier! En wij die dachten dat water enkel bier wordt als het in Alken gepasseerd is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio