Perenboomgaardwandeling in Zepperen

Print
Perenboomgaardwandeling in Zepperen

Foto: Joseph Lacroix

Zepperen

Sint-Truiden - Hoe lang moet een naam zijn? Die van de perenboomgaardwandeling lijkt ons iets te lang, perenwandeling had wel volstaan. Maar toch, Zepperen is weer een wandelroute rijker.

Het stadsbestuur had het hele dorp uitgenodigd om de nieuwe wandeling in te komen wandelen. En het was druk! Waarschijnlijk kwam de meerderheid af op de receptie en de hapjes op kermiszondag, maar een honderdtal wandelaars wandelde de nieuwe wandeling in. Dat deze perenboomgaardwandeling net in ZepPEREN ligt, is niet abnormaal: Zepperen is het perendorp van Limburg. Bovendien zijn peren een zeer mooi natuurfenomeen: prachtige bloei in de lente, leuk om te zien als de peren aan de bomen rijpen en magnifiek in de herfst wanneer de bladeren verkleuren.
De wandeling trekt uiteraard over een afstand van acht kilometer doorheen de perenplantages, waarvan het dorp honderden hectare rijk is. “En hiermee hebben we weer een belangrijke wandelroute toegevoegd aan de vele mooie wandelingen die men in Sint-Truiden kan doen”, zei schepen van toerisme, Hilde Vautmans, bij de officiële ingebruikname.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio