Leerlingen van Sint-Aloysius nemen nieuwe luifel in gebruik

Print
Leerlingen van Sint-Aloysius nemen nieuwe luifel in gebruik

Foto: Joseph Lacroix

Zepperen

Sint-Truiden - Het heeft lang geduurd, maar ze is er eindelijk: de nieuwe “overdekte speelplaats” voor de eerste graad van Sint-Aloysius. Vorige maandag werd de nieuwe luifel met een korte plechtigheid in gebruik genomen.

Bouwen in het katholiek onderwijs is een echte lijdensweg, ook al gaat het “maar” over een overdekte speelplaats. Subsidies komen maar langzaam naar de scholen, als ze al komen. “Nochtans was deze investering hard nodig”, zegt Yens Vanwinkel van de leerlingenraad. “Het is helemaal niet leuk om in de regen of in de sneeuw in de rij te wachten tot je binnen mag of dat je je speeltijd moet doorbrengen in de gangen van de school omdat het geen weer is om een hond door te jagen.”
“Dit is inderdaad een belangrijk moment”, zegt directeur Catharina Peersman, die de leerlingenraad looft voor zijn doortastendheid. “Zij zorgden ook voor banken en sorteereilandjes met de subsidies die ze daarvoor van de stad kregen. Wij investeerden meer dan 100.000 euro voor een dak boven het hoofd van onze leerlingen.” Niet dat de leerlingen nu zitten te wachten op regen, maar vanaf maandag is hun luifel officieel in gebruik, ook als het niet regent.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio