1750 Looise Fairtradekoeken op het Weekend van de Klant

Print
Tessenderlo - Tijdens het weekend van 6 en 7 oktober nam winkeldorp Tessenderlo andermaal deel aan het Weekend van de Klant. Op deze landelijke actiedag delen de Looise handelaars massaal leuke dankgeschenkjes uit aan hun klanten. Nina Flamant (UNIZO-Tessenderlo): “Sunday Shopday (Comeos) en Dag van de Klant (UNIZO en UCM) slaan voor het tweede jaar op rij de handen in elkaar en brengen het beste van beide events samen in het Weekend van de Klant. Een heel weekend shopplezier. Handelaars, steden en gemeenten werken samen om iedereen een onvergetelijke shopdag te bezorgen. Ook Winkeldorp Tessenderlo deed opnieuw mee.”

Dit jaar was er opnieuw een extra geschenkje van winkeldorp Tessenderlo. 1750 Looise Fairtradekoeken, een variant van de Looise Maan, werden uitgedeeld op de Looise Markt. Je kon er ook genieten van heerlijke Fairtradekoffie of –fruitsap. De allerkleinsten amuseerden zich rot op de paardenmolen. Als extraatje werden onder de bezoekers extra prijzen verloot, namelijk aankoopbons van Winkeldorp Tessenderlo. Het Weekend van de Klant startte traditioneel met een UNIZO-ontbijt voor de handelaars.

Oproep

Op de markt was er dit jaar ook aandacht voor Fairtrade. Tessenderlo is sinds 2010 een Fairtradegemeente. Al een aantal jaren streeft de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROT) er naar om een 5 sterren Fairtradegemeente te worden. Momenteel heeft Tessenderlo al drie sterren op zak! Om dit nog meer in de kijker te zetten en om de vierde ster "Fans" in de wacht te slepen, werd de organisatie "Looi Fairtrade" in de kijker gezet tijdens het Weekend van de Klant. Bijna 200 gezinnen schreven er zich in om Fairtradefan te worden. Tessenderlo haalt de vierde ster binnen als 25% van de Looienaars fan worden. Wil je ook fan worden? Schrijf je digitaal in: http://fairtradegemeenten.be/become-a-fan.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio