Bezoek uit Madagaskar in Sint-Aloysius Zepperen

Print
Bezoek uit Madagaskar in Sint-Aloysius Zepperen

Foto: Joseph Lacroix

Zepperen

Sint-Truiden - Precies een jaar geleden brachten drie leerkrachten en zeven leerlingen van het Sint-Aloysiusinstituut in Zepperen een veertiendaags bezoek aan hun zusterschool, le collège Michel Cannonne in Tuléas-Efeda (Madagascar). Op dit ogenblik zijn de Malagassiërs op bezoek in Zepperen, evenwel zonder kinderen of leerkrachten want in Madagaskar is het momenteel vakantie.

Directeur pater Romain Botralahi en zijn secretaris broeder Richard Mahenina runnen eveneens een Assumptie-college in Madagaskar, het enige college op het grote eiland aan de Afrikaanse oostkust.
“Onze band is ontstaan in 2016 toen we met alle colleges, gesticht door de paters Assumptionisten, samen waren op een congres in Boston (USA). Daar groeide het idee voor een samenwerking wereldwijd tussen de Assumptiescholen. Uiteindelijk resulteerde dat in een bezoek van zeven leerlingen en drie leerkrachten uit Zepperen bij ons, en nu zijn wij hier. Geen vakantie hoor, want daarvoor is het hier veel te koud, maar om te leren. Maar ook om vast te stellen dat er grote verschillen zijn qua schoolstructuur en onderwijsniveau”, zegt pater Romain.
Beide scholen, Sint-Aloysius Zepperen en Michel Cannonne willen die samenwerking verderzetten. “Wij krijgen financiële steun van de Belgische katholieke Assumptiescholen die ons helpen ons college te moderniseren. En verder willen we ook prioriteiten vastleggen, waar we beiden beter van worden”, besluit broeder Richard.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio