Eerste wandeling van de Belgische Teckelvrienden

Print

Foto: Heidi Droogmans

Lummen - De Belgische Teckelvrienden zijn een opstartende rasvereniging die ontstaan is op initiatief van enkele fokkers. Veel teckels, die als huishondjes door het leven gaan, kunnen nergens terecht voor leuke teckelactiviteiten in België. De vereniging wil ook iets betekenen voor deze groep mensen die niks met de show- of jachtwereld te maken hebben.

De Belgische Teckelvrienden is een club voor 3 doelgroepen: de gezelligheidsteckels, de jachtteckels en de showteckels. Maar de grootste groep zijn toch de gezelligheidsteckels. Bedoeling is deze groep teckelvrienden activiteiten aan te bieden zoals maandelijkse wandelingen in alle hoeken van België, teckelrennen, een teckelfamilie-dag, waterpret met de teckels, vormingsavonden... Iedereen is welkom op alle activiteiten.

De eerste teckelwandeling is een groot succes geworden. Er waren 85 teckels aanwezig. Maar omdat ook de vriendjes van deze teckels welkom zijn, waren er in totaal ongeveer 100 honden aanwezig. De vereniging heeft veel positieve commentaren mogen ontvangen. Het was een leuk en gezellig samenzijn met een gemeenschappelijke liefde voor ogen en dat is de teckel.

De volgende wandeling vindt plaatsr op het domein Kasteel Van Horst in Holsbeek op 14/10/2018 om 14 uur. Er wordt een route van 5km voorzien langs de slotgracht van het kasteel en het mooie bosgebied van het domein. Achteraf, na de wandeling, is er tijd voor een leuke gezellige babbel over de teckels in een plaatselijke taverne.

Meer info op de FB-pagina Belgische Teckelvrienden


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio