Celebs

Margot Robbie wordt Barbie

Print
Margot Robbie wordt Barbie

De Australische actrice Margot Robbie zal wellicht Barbie vertolken in de live-action film over de pop. Speelgoedfabrikant Mattel heeft al jaren filmplannen, maar die liepen om verschillende redenen vertraging op.

Volgens The Hollywood Reporter is er eindelijk een hoofdrolspeelster gevonden: de 28-jarige Margot Robbie, die al te zien was in ‘The Wolf of Wall Street’ en ‘Suicide Squad’, zal hoogstwaarschijnlijk gestalte geven aan de wereldberoemde pop. Maar er is meer: de blondine koestert ook filmwerk achter de schermen en zou de prent gaan regisseren.

Amy Schumer

Daarmee lijkt een einde te komen aan alle speculaties over de film. De plannen voor een Barbie Movie lagen al in 2014 op tafel. Eind 2016 raakte bekend dat de Amerikaanse comédienne Amy Schumer de hoofdrol voor haar rekening zou nemen. Dat werd een opvallende keuze genoemd omdat ze vooral bekend staat om haar ongezouten uitspraken over politiek en seks. Ze werd verschillende keren ‘te dik’ genoemd om Barbie te zijn.

Margot Robbie wordt Barbie
Amy Schumer

Uiteindelijk liet Schumer weten dat haar drukke schema het niet langer toeliet om Barbie te spelen en was er weer een vacature voor hoofdrolspeelsters. De geruchten deden even de ronde dat actrice Anne Hathaway in de running was, maar nu lijkt de kogel met Margot Robbie door de kerk. Wanneer de film er komt is niet duidelijk. Een acteur die Barbie’s vlam Ken wil spelen is nog niet gevonden.

Niet te missen