Gemeentehuis ontvangt vierde leerjaar De Driehoek

Print
Bocholt - Op donderdag 4 oktober bezochten de 32 leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Driehoek het gemeentehuis. Ze kregen niet alleen heel wat info over de gemeente, maar mochten ook een kijkje nemen in de oude boeken van de burgerlijke stand en een keertje oefenen op een stemcomputer.

Samen met hun 32 leerlingen trokken meester Jo en juffrouw Silke op donderdagnamiddag naar het Bocholter gemeentehuis. In de leerplannen van het vierde leerjaar staat immers dat ze hun gemeente beter moeten leren kennen, en dus zetten ze dat om in de praktijk. Eerst kregen ze een uitgebreide toelichting over de gemeente Bocholt: hoe heten onze buurgemeenten? Welke kerkdorpen vormen samen de gemeente Bocholt? Waarvoor kan je zoal op het gemeentehuis terecht?

Daarna dook men op de dienst burgerlijke stand in het verleden. Ondanks het feit dat bijna alle kinderen in 2009 geboren waren, stonden er toch geen geboortes in het boek van 2009. Hoe dat kan? De leerlingen van De Driehoek weten het intussen! Als toetje mochten alle leerlingen een keer oefenen op de ssplinternieuwe stemcomputers waarmee hun ouders aanstaande zondag een nieuw gemeentebestuur gaan kiezen. Zij kunnen alvast aan hun ouders uitleggen hoe simpel dit elektronisch stemmen wel is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio