Manager Gerard Joling: “Hij was een loopse hond”

Print
Manager Gerard Joling: “Hij was een loopse hond”

Foto: VRT

58 jaar is hij inmiddels en al 40 jaar draait hij mee in het circus van de showbizz. Gerard Joling, de man van hits als No More Boleros, Love Is in Your Eyes en Ticket to the Tropics.

Cath Luyten ging voor de laatste aflevering van Buurman, Wat Doet U Nu? op bezoek bij hem. Joling en zijn manager vertellen over hun band. Eentje die ook al 34 jaar bestaat. Ze hadden ook 13 jaar lang een liefdesrelatie, maar die liep uiteindelijk spaak. Op de ontrouw van Joling. “Gerard ging vaak vreemd en was niet aan een ketting te houden. Hij was een loopse hond.” Toch staat hij Joling bij, in goede en slechte tijden. Zoals drie jaar geleden, toen Gerard een bejaarde dame aanreed op een zebrapad. Hij kreeg toen heel Nederland over zich heen. De vrouw overleefde het ongeval, maar het blijft Joling voor altijd bij: “Ik had er niet mee kunnen leven als die vrouw overleden was. Drie jaar later voel ik het nog steeds in mijn maag.”

Joling laat uitschijnen dat hij een vrolijke vrijgezel is die met niemand rekening moet houden, maar hij ervaart ook een groot gemis. “Ik heb heel veel in mijn leven: succes, veel geld, een mooie carrière, familie en vrienden”, aldus Joling. “Maar kinderen mis ik wel. Het kan nog, al heeft het kind dan wel een oude vader. Maar zeg nooit nooit.”

INFO

BUURMAN, wat doet u nu?een, 21.30 uur