Quick Step Floors wordt vanaf 2019 Deceuninck-Quick Step

Print
Quick Step Floors wordt vanaf 2019 Deceuninck-Quick Step

Foto: BELGA

Quick Step Floors wordt vanaf 2019 Deceuninck-Quick Step. Dat maakte ploegmanager Patrick Lefevere maandagavond bekend. Het gaat om een overeenkomst voor meerdere jaren. “We gaan hier de details van deze deal niet uit de doeken doen”, klonk het bij teambaas Patrick Lefevere op een persmoment in Sint-Martens-Latem, “maar de toekomst van onze ploeg is nog minstens voor drie jaar verzekerd en hopelijk ook langer.”

“Het is een lange zoektocht geweest de voorbije maanden”, aldus Lefevere op een persmoment. “Ik had misschien iets sneller duidelijk moeten maken dat we op zoek waren naar een hoofdsponsor. Pas in de Tour van dit jaar heb ik dat eerst publiekelijk geuit en eigenlijk is het daarna nog allemaal vrij snel gegaan.”

“Het was onze marketing directeur Jérôme De Bruycker die met het idee op de proppen kwam”, aldus CEO Francis Van Eeckhout van het bedrijf Deceuninck. Wij delen de waarden en visie van deze ploeg, het wielrennen is enorm populair en wordt steeds internationaler en dat was voor ons ook van groot belang, want slechts acht procent van onze omzet komt uit België. De deal was eigenlijk op een maand beklonken. Het gaat om een partnerschap van meerdere jaren. Hoelang? Dat ga ik niet vertellen, maar om meer dan twee, drie jaren. Als je wil dat de naam van je bedrijf blijft hangen bij het publiek, moet je een langere overeenkomst sluiten”, gaf hij wel langs zijn neus weg mee.

“Budget blijft hetzelfde”

Deceuninck, producent van ramen en deuren in duurzaam pvc en aluminium, wordt hoofdsponsor, de ploeg zal dan ook in 2019 Deceuninck-Quick Step heten. Het bedrijf is opgericht in 1937 en heeft zijn hoofdzetel in Hooglede-Gits, maar is actief in meer dan 90 landen en telt 4.000 werknemers. “We blijven draaien op ongeveer hetzelfde budget als de voorbije jaren”, maakt Lefevere zich sterk. “We kunnen en mogen ambitieus blijven de komende jaren. We zijn nog minstens, met ook de handtekeningen van de ander verschillende sponsors van het team, over drie jaar werking zeker en dat stemt me toch heel tevreden.”

Of dit betekent dat ook Fernando Gaviria en Enric Mas zullen blijven bij het team? Verschillende media maakten de voorbije dagen gewag dat beide renners zouden verdwijnen volgend seizoen, omwille van een beperkt budget. “Dat is een andere kwestie”, vindt Lefevere, “je moet ook met meerdere partijen, de renner, de nieuwe ploeg en de oude ploeg zijn om een overstap mogelijk te maken. Ik zou hen het liefst van al willen houden in de ploeg, dat spreekt voor zich en ga daar ook mijn best voor doen.”