Zesdejaars BS Lyceum op bezoek bij Villa Pila

Print

Foto: Vanessa Vangeel

Hasselt-Centrum

Hasselt - Hoe werkt een batterij? Waarom is het sorteren en recycleren van batterijen zo belangrijk? Hoe wordt energie opgewekt? Gewapend met deze vragen vertrokken de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Lyceum naar Tienen. Daar gingen ze op bedrijfsbezoek bij het sorteercentrum Bebat.

Er werd gestart in het bedrijf met een echte show. De leerlingen kregen een combinatie van foto’s, filmpjes, weetjes en proefjes voorgeschoteld. Zo leerden ze dat een bliksemschicht wel 1 kilometer lang kan zijn, hoe de Leidse fles werkt en dat je makkelijk statische elektriciteit kan opwekken door een ballon over je haar te wrijven. Het leuke was dat de leerlingen zelf de proefjes moesten uitvoeren.

Daarna ging de rondleiding verder met een bezoek aan het eigenlijke sorteercentrum. Daar zagen de leerlingen met eigen ogen hoe de verschillende soorten batterijen gesorteerd werden. Vervolgens kwamen een hele hoop batterijen en hun toepassingen aan bod bij een immense batterijenwand. Afgesloten werd er met een film over de verschillende recyclagemogelijkheden van batterijen en een spannende quiz. Met opgeladen batterijen vertrokken de leerlingen nadien weer richting school.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio