Herfsttentoonstelling Global Art in Tongeren

Print
Tongeren - Brons, composiet, schilderijen en glaskunst vormen samen een mooie expositie in hartje Tongeren.

De hele maand oktober trekken de werken in brons van Geert van Rysseghem de aandacht in de etalage van Global Art in Maastrichterstraat 40 in Tongeren. Een golfer, een tennisser , maar ook een muzikant worden er met stijl vereeuwigd. In deze expositie toont Geert zijn liefde voor paarden, maar ook voor een olifant in brons. Kunstwerken die bekend zijn onder de noemer 'Art with holes'. Hier en daar het brons weglaten in het geheel zorgt voor een eigenheid in de kunst van Geert van Rysseghem.

Brons vind je ook in de beelden van Marc Adons, die naast de slakken van Roland Menten, in composiet, in permanentie bij Global Art te zien zijn. Weerspiegelingen in het water vormen de rode draad in de kleurrijke schilderijen van Daniëlle Bastin. Daniëlle toont zowel figuratief als meer abstracte schilderijen in een geheel eigen stijl waarbij de kleur blauw overheerst. Meer abstract werk vind je bij de materie schilderijen op linnen van Ineke Voigt. In eerder sobere kleuren exposeert Ineke sterke mixed media-werken, intuïtief opgebouwd in verschillende lagen.

Zeer realistische schilderijen vind je bij Lucien Thunus , waarbij kinderen en dieren de hoofdrol spelen. Met oog voor detail is ieder schilderij van Lucien een waar genoegen om zich in te verdiepen. Kunstenaar Marjac toont collages met een ruime thematiek. Collages ontstaan langzaam aan, ze worden geboren uit emoties en dromen met een zoektocht naar de juiste elementen om een mooi geheel te creëren. Marjac vereeuwigt vintage, de tijd en meer in zijn unieke collages. De vrouw in al haar schoonheid, sensualiteit ten top, wordt mooi in de verf gezet door Hennie Lankhorst. In permanentie zijn er hiernaast nog de juwelen en glaskunst van Glassart Petrico en de schilderijen van Theo Cloes en Marijke Cloes.

Naast deze tentoonstelling zijn er ook uitzonderlijk in de Velinx in Tongeren deze maand zes leden van Global Art, die met beelden en fashion, samen met de leden van de Tongerse fotogroep Difoto, exposeren.

Meer info www.globalart.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio