Nieuw bestuur jeugdhuis Tessloo zorgt voor toekomst

Print
Nieuw bestuur jeugdhuis Tessloo zorgt voor toekomst

Foto: Riet Montebovi

Tessenderlo - Jeugdhuis Tessloo in Tessenderlo heeft een nieuw bestuur. Ook al moet het jeugdhuis in het najaar 2020 op zoek naar een nieuwe locatie, de nieuwe voorzitter Ben Cuypers ziet de toekomst rooskleurig in.

Jeugdhuis Tessloo in Tessenderlo draait volledig op de steun en helpende handen van vrijwilligers. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om jeugdhuis open te houden. Toch kwam er het afgelopen jaar een nieuwe stroom jeugd binnenwaaien in de Tessloo. Een groot deel van hen houdt het café al draaiende, andere hebben die ambiteuze plannen voor de toekomst. ‘Het bestuur en ik zijn ervan overtuigd dat er nog jeugd zal volgen. De laatste weken zijn we meer dan de helft van de week opnieuw open, dankzij zowel de oude als de nieuwe garde. We hebben zeker het gevoel dat we terug in de juiste richting zitten’, zegt kersvers voorzitter Ben Cuypers.

Nieuwe toplocatie

Het huidige huurcontract van het jeugdhuis eindigt in september 2020. Waar de Tessloo daarna heropent, is voorlopig nog onzeker. Na de verkiezingen zal het jeugdhuis zo snel mogelijk samenzitten met de nieuwe schepen van jeugd en hoopt het op dezelfde goede ondersteuning zoals die van het huidige gemeentebestuur. Ze zijn hoe dan ook niet van plan om er de brui aan te geven en gaan met veel enthousiasme op zoek naar een nieuwe locatie.


Samenwerking

Momenteel onderhoudt de Tessloo goede relaties met andere cafés in het dorp. Zo organiseerde het jeudghuis afgelopen winter samen met café Het Land van Kafka ‘De Warmste Straat’, ten voordele van De Warmste Week van radiozender Studio Brussel. Hier baatten ze hun eigen jeneverstand uit. ‘Met de andere jeugdwerkingen in Tessenderlo hebben we momenteel geen samenwerkingen, maar hier staan we zeker en vast voor open. Door de verschillende verenigingen te laten samenwerken, zouden we elkaar alleen maar versterken. Maar het blijft moeilijk om als zelfstandig jeugdhuis collaboraties met gemeentelijke jeugdwerkingen op poten te zetten, maar dit is zeker een uitdaging die we durven aangaan’, zo besluit de voorzitter.

Wegens drukke tijden voor de gemeenteraadsverkiezingen, waren de huidige schepen van jeugd en de jeugddienst niet bereikbaar voor commentaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio