GBS De Boomhut leert kinderrechten

Print

Foto: Leonce Franssen

Mal

Tongeren - Zopas leerden de leerlingen van het vijfde leerjaar van GBS De Boomhut al doende kinderrechten. Een dag lang leefden ze zich in in het leven van meisjes in India die er leven als huishoudslaven.

Op 14 oktober mogen mensen hier weer naar de stembus. Jammer dat we geen stem mogen uitbrengen op de stemlozen. In India leven miljoenen meisjes als huishoudslaven. De leerlingen van het vijfde leerjaar in GBS De Boomhut hebben deze meisjes voor een dag een stem gegeven. Ze leefden zich in in hun situatie: ze hebben een hele schooldag lang gepoetst zonder pauzes, ze hebben zelf voor hun eten gezorgd en spraken elkaar daarbij steeds aan met hun nummer, want méér zijn ze niet. Indische meisjes hebben geen rechten en tellen niet mee in de maatschappij.

Zuster Jeanne Devos zet zich mateloos in voor deze meisjes. Door deze inleefdag begrijpen de vijfdejaars van GBS De Boomhut nu samen beter de wereld rondom hen. De presentatie-avond die volgt draagt dan ook de slogan van zuster Jeanne Devos: ‘Niets is onmogelijk als we het samen doen’.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio