Wandelaars proeven van natuur tijdens bosduiken

Print

Foto: Trudie Appermans

Houthalen-Helchteren - Op de eerste zaterdag van oktober was het weer natuurproeven geblazen tijdens het bosduiken. Het werd een zonnige hartverwarmende herfstwandeling met start in het sensorium van de Goei Wei met onder andere zijn klink-klare-klanken.

Sinds de bekende Japanse bosdokter Yoshifumi Miyazaki met zijn boek 'Shinrin Yoku' uitpakte met de nodige wetenschappelijke bewijzen mag en kan een boswandeling echt gezien worden als een preventief medicijn. Met Trudie Appermans als gids werd het een onderdompeling, als in een goed geurig bad, met gezonde en ontspannende oefeningen. Niet alleen de gekende glimlachoefeningen maar ook nieuwe intuïtieve ervaringen en waarnemingen kwamen aan bod, net als speels bewegen en creatieve stimulaties. Naast het anti-stresseffect was er tijdens de wandeling aandacht voor stilte en voor een krachtgevende boomvisualisatie. De kleurrijke paddenstoelen en de vele herfstvruchten (eikels) getuigen van een lange warme nazomer. Méér respect voor de geneeskracht van de natuur en het belang van bomen voor zuivere lucht bracht sommige deelnemers bij de vraag "Hoe kunnen we het bos dichterbij onze eigen thuis brengen om een gezondere leefomgeving te creëren?"

Elke eerste zaterdag van de maand kan je via de goei wei mee op zoektocht gaan om meer te weten komen wat de natuur als gratis therapeutisch instrument kan betekenen. Meer info: zininlieverleven@gmail.com

Foto’s: MLouiseVgFotografie


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio