Leerlingen De Padvinder op chocopottenwandeling

Print
Leerlingen De Padvinder op chocopottenwandeling

Foto: De Padvinder Andrea Baas

Centrum Noord

Genk - De evangelische basisschool De Padvinder uit Genk ondernam zopas een ludieke actie om eerlijke handel te promoten. Alle kinderen spaarden de afgelopen weken lege chocopotten. Daarmee trokken zij op vrijdag 5 oktober te voet vanaf hun school tot aan de Oxfam wereldwinkel in Genk, om hun lege pot daar te ruilen tegen een volle pot Fairtrade chocopasta.

"Samen op weg", dat is het jaarthema van de Evangelische basisschool De Padvinder (ook wel bekend als School met de Bijbel) uit Genk. Het thema sluit aan bij de naam van de school: samen op weg gaan om te ontdekken wie je bent, wat je kan, waar je goed in bent en waar je elkaar kunt ontmoeten.

Onderweg ontdekken de kinderen wat moeilijke begrippen als gastvrijheid, eerlijkheid, verbondenheid en duurzaamheid inhouden. In het kader hiervan komt ook eerlijke handel aan bod. De kinderen leerden in september in de klassen over het leven van cacaoboeren en wat het begrip fairtrade inhoudt. Lege chocopotten werden van thuis meegenomen en bewaard.

Op vrijdag 5 oktober was het dan zover: in lange rijen trokken de klassen één voor één door Genk op weg naar de Oxfam wereldwinkel. Letterlijk "samen op weg"! In de wereldwinkel werden de leerlingen onthaald door een vrijwilliger, die hen wat meer vertelde over het leven van cacaoboeren. De lege chocopotten bleven achter en ieder kind kreeg er een volle pot Fairtrade chocopasta voor in de plaats.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio