Mode

Zo zie je of je beha aan vervanging toe is

Print
Zo zie je of je beha aan vervanging toe is

Foto: Empreinte

Geen enkele beha gaat een leven lang mee, maar wanneer weet je nu wanneer het echt tijd is om een nieuw exemplaar aan te schaffen? Als je beha één van deze ouderdomsverschijnselen toont, is het tijd om te gaan shoppen!

3 signalen dat je een nieuwe beha moet kopen

Van zodra je niet meer voldoende haakjes hebt om je beha te sluiten, moet je uiteraard een nieuwe kopen. Eenmaal je rugband niet meer mooi aansluit, is het einde verhaal. Je beha biedt op dat moment echt niet meer voldoende steun. Ook als je schouderbandjes op hun strakst zitten en toch blijven afzakken, ben je toe aan een nieuwe.

Bij de meeste vrouwen is dat na 6 maanden, al hangt dat er van af hoe je een beha wast. Bij een handwasje zou hij bijvoorbeeld langer kunnen meegaan. Verder zijn er nog drie signalen die aantonen dat je beha klaar is voor de prullenmand:

1. Je beha is ergens stuk

Springen de haakjes ervan af, steekt je beugel ergens uit de stof of wordt de stof op een bepaalde plek dunner? Gooi ‘m weg! Hoe dol je er ook op bent: het is hoog tijd om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe.

2. De cups zijn plots te klein

Met de jaren groeien je borsten, dat is logisch. Doe je decolleté een plezier en probeer je borsten niet kost wat kost in de cups te proppen. Koop jezelf gewoon een maatje groter, niks mis mee.

3. Hij voelt niet meer goed aan

Voel je jouw beha heel de dag zitten? Dan wordt het ook tijd hem te vervangen. Kies misschien eens voor een ander modelletje: kleinere borsten passen perfect in een comfortabele beha zonder beugel of in een bralette!

 

Niet te missen