Gemeenteraadsverkiezingen 2018

VIDEO. 13 vragen voor nummer 13 op de kieslijst: Debbie Derveaux uit Dilsen-Stokkem

Print
Dilsen-Stokkem - De verkiezingskoorts loopt hoog op. Wie waagt zich aan nummer 13 op de kieslijst? Wij stelden 13 vragen aan de pechvogels die op dit ongeluksgetal gestrand zijn. Is het een geluksnummer of gewoon een raar plekje op de lijst? We stellen Debbie Derveaux voor, nummer 13 op de lijst van Open Vld in Dilsen-Stokkem.

Wie ben jij?

Ik ben Debbie Derveaux en ik woon in Lanklaar. Voor de gemeenteraadsverkiezingen sta ik op nummer 13 van de lijst Open Vld Dilsen-Stokkem.

Waarom sta je op de lijst?

Ik ben altijd al een grotere prater geweest, met een goede mening over alles. Ik wil mijn mening dan ook mee kunnen gaan uitvoeren.

Wat wil je verwezenlijken?

Luisteren naar de mensen en ook effectief iets kunnen betekenen voor hen. Het is mijn doel om de verbetering en de verderzetting van het huidige programma mee te ondersteunen.

Waarom ben jij beter dan de andere politici?

 Ik zou mezelf niet durven omschrijven als beter maar ik ben wel vooruitstrevend, ambitieus en bijt me vlug vast in zaken. Dat zijn sterke eigenschappen wat iemand in de politiek misschien wel nodig heeft.

Hoe ben je in de politiek beland?

Door mijn job kom ik met verschillende mensen in aanraking. Zo kwam van het ene het andere en werd mij het voorstel gedaan om deel uit te maken van de partij.

Met welke politicus zou je op café willen gaan? 

(Lacht) ik ga altijd graag op café dus op zich maakt het niet uit. Zolang het maar het fijne avond wordt.

Hoe komt het dat je (pas) op plaats 13 staat?

Bij het indelen van de kieslijst hebben we besloten de verdeling man-vrouw aan te houden en de jonge en de nieuwe mensen mee naar voren te schuiven. Ik ben ergens halfweg de lijst beland dus misschien ben ik al wat ouder aan het worden (lacht).

Wat is het prijskaartje van jouw campagne?

Dat is een vast budget waar iedereen gebruik van kan maken binnen onze partij. Maar ik ben er niet van overtuigd dat de grootte van het budget ook mee bepaalt of je goede reclame maakt. Ikzelf ga liever praten met de mensen

Waarom is jouw gemeente leuker dan de anderen?

Oorspronkelijk ben ik afkomstig van West-Vlaanderen (Kortrijk). Toen ik mijn man leerde kennen werd ik spontaan verliefd, ook op zijn thuishaven Dilsen-Stokkem.

Op wie heb je bij de vorige verkiezingen gestemd?

 Op de huidige burgemeester Lydia Peeters (Open Vld).

Wat kan er beter binnen je eigen partij?

We moeten verder werken aan het programma waar we mee bezig zijn. Met de nieuwe jonge lichting en hun vernieuwende creativiteit mag dat geen enkel probleem zijn.

Moest jouw partij niet bestaan, bij welke zou jij je dan aansluiten?

Ik ben liberaal en open-minded. Met die eigenschappen voel ik me momenteel met geen enkele andere partij verbonden.

Nummer 13, brengt dat geen ongeluk?

Misschien is het nu aan mij om te tonen dat het ook een ‘lucky number’ kan zijn.