Dossier aangeboden door ICI PARIS XL

© ICI Paris XL

50 jaar beautypionier: een reis door de tijd

ICI PARIS XL, dat is hét adres voor beauty en parfum, al 50 jaar lang. Maar wist je ook dat we al sinds het prille begin de hipste beautytrends naar eigen land brengen? Neem samen met ons een duik in de geschiedenis en ontdek de trends van vroeger en nu.

Dossier aangeboden door ICI Paris XL.

Paris? Ah oui!We springen naar het jaar 1968. In Brussel krijgen twee trendsetters het lumineuze idee om een eigen parfumerie te openen. Arthur en Gusta Brenig zijn niet alleen een koppel, maar ook hippe vogels met een passie voor parfum en beauty. Na geregeld de laatste trends te zijn gaan opsnuiven in Parijs, besluiten ze de nieuwste luxeproducten naar Brussel te halen. Ze openen hun eigen parfumerie in Elsene en dopen hem ‘Ici Paris à Ixelles’. En zo weet je meteen waar de naam ICI PARIS XL vandaan komt.

Trends door de jaren heen Bij beautyproducten horen natuurlijk ook beautytrends. Die waren de aanzet voor ICI PARIS XL, en we hebben er dan ook heel wat zien voorbijkomen tussen 1968 en nu. Benieuwd hoe make-up en beauty geëvolueerd zijn? Lees dan verder!

1960Twiggy, Elisabeth Taylor, Audrey Hepburn, … De jaren 60 werden bevolkt door schoon volk met uitgesproken looks. Denk maar aan een hevige eyeliner, getekende wimpers en larger-than-life opsteekkapsels.

Onthouden: Een goede streep eyeliner weerstaat de tand des tijds. Ontdek Urban Decay Perversion Fine Point Eyeliner

1970 Tijdens de jaren 70 kwam de aandacht op de huid te liggen, en meer bepaald op een glanzende, sunkissed teint. Make-up bleef in de kast en werd ingeruild door… zonne-olie. Elke vrouw ging glimmend en glanzend in de zon liggen, hopend op een bruin kleurtje. ’s Avonds werd er wel voor kleur gekozen dankzij de wilde looks van Studio 54. Disco à gogo!

Onthouden: Een glowy teint ziet er altijd goed uit. Al mag die ook uit een doosje komen.Ontdek Guerlain Terracotta Bruinende Poeder

1980 Niets was te gek tijdens de gouden jaren 80. Dankzij de combinatie van glam rock en aerobics waren permanentjes, felgekleurde oogschaduw en blush for days de look du jour. Subtiliteit was voor de seventies, en met iconen als Madonna en Grace Jones was bigger better. Strakke contouring, wilde wenkbrauwen, knalroze lippenstift… De jaren 80 betekenden gouden tijden voor de cosmeticawereld.

Onthouden: Durf! En als je eens een make-up misser maakt, dan zal je daar binnen tien jaar hartelijk om kunnen lachen.Ontdek Urban Decay Born to Run Eyeshadow Palette

1990

De nineties zitten bij velen nog vers in het geheugen. Glanzend bruine lipstick, donker lippotlood, dunne wenkbrauwen, … De jaren 90 hadden een heel eigen look met de opkomst van grunge en creatieve opsteekkapsels met vlinderspeldjes. Wist je trouwens dat de trends uit de jaren 90 volop terugkomen?

Onthouden: Leg dat pincet weg. Nu. Je zal ons dankbaar zijn. Ontdek Lancôme Monsieur Big Wenkbrauwpen

2000 De periode 2000 tot 2010 is nog niet zo héél lang geleden, maar het verschil met de huidige beautytrends kon niet groter zijn. Het waren de beginjaren van de niet zo subtiele extensions, spray tans en acrylnagels. Oogleden werden gesierd door metallic oogschaduw en lippen kregen ettelijke lagen gloss. En de huid… tja, die was oranje.

Onthouden: Hoe spectaculair beautybehandelingen ook kunnen zijn, vergeet je natuurlijke schoonheid niet te omarmen.Ontdek Shiseido Synchro Skin Illuminator

2010 Dit decennium kende al heel wat trends. Smokey eyes, contouring en nude make-up, maar ook instagram brows en verblindende highlighters. Kim Kardashian en Kylie Jenner veranderen onze kijk op make-up, en met de komst van sociale media willen we er altijd pixel perfect uitziet. Een groot voordeel? Het make-upaanbod breidt immens uit. Van primers tot setting sprays, filterpoeders en stains, de keuze aan make-up was nog nooit zo groot.

Onthouden: Alles kan. Alles mag. En kies wijs uit het verleden. Ontdek Smashbox Cali Contour Palette

Inspiratie rond beauty & make-up? Ontdek meer »

Aangeboden door onze partners