Celebs

Prins Harry troost jongetje dat liever Meghan had ontmoet en maakt even tijd om hond te aaien

Print

Prins Harry troost jongetje dat liever Meghan had ontmoet en maakt tijd om hond te aaien Video: Reuters

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle zijn voor het eerst weer in Sussex sinds hun huwelijk. Het populaire Britse echtpaar kreeg een hartelijke verwelkoming en hadden tijd om hun fans uitvoerig te begroeten. Eén schooljongetje stond er echter wat beteuterd bij toen hij de prins de hand schudde omdat hij liever Meghan had ontmoet. “Hij moet getroost worden”, zei Harry tegen de meisjes die wel blij waren hem te zien.

Prins Harry en de hertogin van Sussex namen van de gelegenheid gebruik om de Sussex Verklaring - een eerste kladversie voor de Onafhankelijkverklaring van de Verenigde Staten - te bekijken. Het document werd in de jaren tachtig van de achttiende eeuw met de hand geschreven en beschreef het Verenigd Koninkrijk als een tiran. Het stuk perkament lag eeuwenlang stof te vergaren in een kantoortje in Sussex, tot Amerikaanse wetenschappers het belang van het document ontdekten.

Het echtpaar zette voor het eerst weer voet in Sussex sinds hun huwelijksfeest en het was meteen ook het officiële startschot voor de nieuwe loopbaan van Meghan Markle als koninklijke hertogin. De honderden toeschouwers langs de kant van de weg toonden aan dat het Britse koningshuis nog steeds razend populair is. Een gelukkige hond kreeg een koninklijke knuffel van prins Harry, maar het huilende schooljongetje was ontroostbaar omdat hij Meghan had gemist en het met Harry moest doen.

Niet te missen