© BELGAIMAGE

Meisje ontwaakt uit coma na drama Oss, ouders reageren: “Hebben elke dag tegen haar zusjes in mortuarium verteld hoe het met haar gaat”

Het meisje van elf dat ernstig gewond raakte bij het ongeval tussen een trein en een elektrische bolderkar in het Nederlandse Oss, is maandag ontwaakt uit haar coma. Dat staat te lezen in een open brief van haar ouders, die hun twee andere dochtertjes verloren bij het drama.

nadb

“Maandagavond 24 september ontwaakte onze oudste dochter uit de vijf dagen durende coma. Het spannendste moment voor ons sinds de dag van het ongeluk. Ons meiske bleek redelijk helder en goed aanspreekbaar.”

“Op de vele vragen die ze heeft, geven we haar eerlijk antwoord. Ze weet zich te herinneren dat ze in de bolderkar is gestapt. Ze is op de hoogte van het verlies van haar zusjes. Zodra de artsen van de Intensive Care het verantwoord vinden, mag ze deze afdeling verlaten om op een andere locatie in het ziekenhuis verder te herstellen. Het herstel gaat nog lang duren en er zal een intensieve en zware revalidatie gaan volgen.”

Dankwoord

“Wij bedanken als eerste het zeer vakbekwame en betrokken team van artsen en verpleegkundigen die vanaf donderdag keihard gewerkt hebben om ervoor te zorgen dat wij ons meiske zouden behouden. Het is ze gelukt en wij zijn ze ontzettend dankbaar.”

“De ambulancemedewerkers die ter plekke een zeer zware taak hadden en toch het juiste deden waardoor haar meer leed bespaard is gebleven. Medewerkers van de traumahelikopter. De politie die alles wat nodig was heeft gedaan en nog doet om het leed te verzachten en ons bij te staan. Brandweer, slachtofferhulp, medewerkers van de GGZ, onze huisartsen, mensen van de gemeenten in wijkgebouw De Hille en alle andere vrijwilligers.”

“Wij zijn vanaf dag één bij ons meiske geweest om haar te helpen in de strijd die zij moet voeren. We hebben elke dag tegen haar zusjes in het mortuarium verteld dat we heel veel van ze houden en hoe het met hun oudere zusje gaat. Daar ging onze aandacht naar uit. Dat was onze dagtaak.”

“Daarom hadden wij geen flauw idee wat er in Oss en Nederland leefde. Pas nu dringen enkele berichten tot ons door en vertellen onze ouders hoe iedereen meeleeft. We willen daarom ook iedereen die ons een warm hart toedraagt en met ons meeleeft en ons op diverse manieren ondersteunt heel hartelijk bedanken. Het steunt ons enorm. Onze familie, onze vrienden, onze buren, de school van onze kinderen, de inwoners van Oss, heel Nederland, hartelijk dank. Jullie helpen ons om het verlies te verzachten en ons meiske er weer bovenop te helpen.”

Ongeval

Bij het ongeval in het Nederlandse Oss is een elektrische bolderkar om een nog onbekende reden door een gesloten spoorboom gereden. Een vrouw en vijf kinderen werden er gegrepen door een trein.

Vier kinderen kwamen daarbij om het leven, onder wie twee andere dochters van de ouders. De medewerkster van de kinderopvang en het meisje van elf raakten zwaargewond.