© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw seizoen voor Verrekijker

Verrekijker is de naam van een succesvol project van de Genkse Cultuurraad waarbij Genkse socio-culturele verenigingen en amateurkunstenverenigingen zichzelf in de (verre-)kijker kunnen plaatsen. De interesse vanuit het Genkse verenigingenveld bleek zo groot dat de Cultuuraad en de stedelijk bibliotheek een vervolg breien aan dit project.

Dienst Cultuur

“Verrekijker bleek een schot in de roos,” zegt een fiere schepen van Cultuur Anniek Nagels. “Sommige verenigingen floreerden zelfs door de aandacht die ze kregen tijdens ‘Verrekijker’ want het project brengt mensen samen en dat verbindende aspect werkt aanstekelijk.”

Zo wist Straattheater De Ghesellen enkele opdrachten binnen te halen en kon ook de dansgroep Tango Barrio op veel nieuwe geïnteresseerden rekenen. Voor het werkjaar 2018-2019 selecteerde de bib in samenwerking met de Dienst Cultuur 9 zaterdagen die in een mum van tijd volzet waren. Vvan unieke klei-kunst over breien voor het goede doel, naar gezellige muziek en sfeervol theater,” glundert Nagels.

De eerste vereniging Kleikunst met Rita Verhuizen staat gepland voor 13 oktober 2018. Vervolgens komen Amnesty Lyceum en Oxfam, ’t Fundament en La Maglia del Cuore aan de beurt. Vanaf januari kan je gaan kijken naar Aerial Art, Bonsaiclub Shinpaku, Videofilmclub Genk, EnterAct en Amateur Radio Club MLB. Het beloofd alvast weer een boeiende selectie te worden die door de ‘Verrekijker’ zullen passeren! De foto’s bij dit artikel blikken terug op enkele van de hoogtepunten tijdens het vorige ‘Verrekijker’-seizoen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio