Dossier aangeboden door Opel

© opel

Nieuwe Opel Combo Life is Duitse precisie op wielen

Af en toe kom je een product tegen dat zo goed ontworpen is dat je het werkelijk voor alles kunt gebruiken. De nieuwe Opel Combo Life – intussen al de vijfde generatie – is zo’n veelzijdige duizendpoot die zowel gezinnen als bedrijven zeer gelukkig zal maken.

Dossier aangeboden door Opel.

In het leven moet je flexibel zijn: de ene dag ben je met het volledige gezin van zeven personen op stap, de volgende dag stouw je de bagageruimte helemaal vol voor een kleine verhuis. Met de nieuwe Opel Combo Life kan dat gewoon allemaal. Lees maar even verder om al zijn gedaantes te ontdekken…

Twee lengtes, zeven plaatsen

De ludospace van Opel bestaat als personenversie (de Combo Life) en als bestelwagen voor professionals (de Combo). Maar daar houdt het niet op. De Combo Life en de Combo zijn allebei verkrijgbaar in een standaardversie (4,40 meter) of een langere XL-uitvoering (4,75 meter) voor wie behoefte heeft aan nog meer plaats. Bij de Combo Life bestaan beide koetswerklengtes met vijf of zeven zitplaatsen. Kies je voor de langere XL, dan heb je bovendien de mogelijkheid om de derde zitrij te verschuiven.

Sowieso is de Combo Life vlot moduleerbaar. De achterbank gaat neer in twee delen (40/60) en de passagierszetel klapt neer om plaats te maken voor voorwerpen met een lengte tot 2,7 meter (standaardversie) of 3,05 meter (XL). In de loop van 2019 is ook een configuratie met drie individuele zetels op de tweede rij gepland.

Dan is er ook nog keuze tussen een of twee schuifdeuren. De toegang tot de koffer kan via twee klapdeuren of een kofferklep (eventueel met een achterruit die afzonderlijk opent). Een combo op jouw maat! p de site van Opel kun je alle mogelijkheden vergelijken en configureren. Ongetwijfeld vind je een indeling die past bij jouw wensen.

Gezinsvriendelijk

De Combo Life is de ideale gezinswagen. Zo biedt hij plaats aan drie Isofix-kinderzitjes om de jongsten in alle veiligheid te vervoeren. De passagiers zullen ook helemaal in de wolken zijn met het optionele panoramadak met opbergvak tegen het plafond. Nog meer gevoel van ruimte en licht dus. Ook onder de vloer vind je opbergvakjes met deksel en wanneer je ze allemaal optelt, ontdek je in het interieur van de Combo Life maar liefst 28 opbergvakken.

Veiligheid is belangrijk voor Opel en daarom is de Opel Combo Life uitgerust met een Driver Drowsiness Alert die waakzaamheid van de bestuurder in de gaten door de rijpatronen te analyseren. Na twee uur rijden met een snelheid boven 65 km/u of bij verstrooidheid krijgt de bestuurder het advies om even te pauzeren. Lane Keep Assist geeft de bestuurder een rijstrookwaarschuwing en corrigeert zachtjes de koers wanneer de Combo Life per ongeluk afwijkt van zijn rijstrook.

Snelheidsboetes worden ook vermeden. Speed Sign Recognition leest verkeersborden om de maximumsnelheid te tonen en vraagt de bestuurder om zijn snelheid aan te passen. De automatische snelheidsregelaar rijdt aan de ingestelde snelheid en vertraagt of versnelt om een vaste afstand tot de voorligger te behouden. Het zijn allemaal opties die ervoor zorgen dat je met een gerust hart de weg op kunt. Dreig je toch te botsen, dan is er nog altijd de automatische noodrem of de vooraanrijdingsassistent die voetgangers opmerkt.

Warme winter op komst

Laat je niet verrassen door het soms grillige Belgische winterweer. Hij heeft enkele leuke opties die je in dit segment niet meteen verwacht. We denken dan in de eerste plaats aan de verwarmbare zetels en de stuurwielverwarming. Even op een knopje duwen en je krijgt warme handen.

Connectiviteit

Zo zitten er nog wel meer slimme snufjes in de Combo Life, gaande van een head-updisplay dat informatie toont in het gezichtsveld van de bestuurder tot de automatische parkeerhulp en de achteruitrijcamera (180 graden). Er zijn ook verschillende infotainmentsystemen beschikbaar. Het geavanceerde Multimedia Navi Pro-systeem is compatibel met Apple CarPlay en (zodra beschikbaar in België) Android Auto. Hiermee bedien je functies van je smartphone op het centrale aanraakscherm met een diameter van 8 duim. En met het draadloze laadsysteem heb je geen kabels meer nodig om je smartphone op te laden. Handig, toch?

Bekroonde bestelwagen

We hadden het ook al even over de Combo bestelwagen. Terwijl de Combo Life nu al bij de dealers staat, volgt deze utilitaire variant in december. Je kunt hem wel nu al bestellen. Goed om te weten: hij biedt een laadvolume tot 4,4 kubieke meter, een laadlengte tot 3,44 meter, ruimte voor twee Europallets en een laadvermogen tot 1.000 kilogram (zonder bestuurder). Ook hier zijn er twee koetswerklengtes. Opel legt momenteel de laatste hand aan een versie met dubbele cabine en vaste scheidingswand én een versie met dakluik. Een interessante optie is Surround Rear Vision, een panoramische camera die de zichtbaarheid verbetert. Een extra camera in de buitenspiegel aan de passagierskant houdt de blinde hoek in de gaten, ook dat is weer een zorg minder.

Met al deze troeven hoeft het niet te verbazen dat de Combo door een Europese jury van vakjournalisten werd uitgeroepen tot International Van of the Year 2019, de meest gegeerde titel in de sector van de lichte bedrijfswagens.

Ben jij ook op zoek naar een veelzijdige auto voor werk of gezin? Maak hier kennis met de nieuwe Opel Combo Life en Opel Combo.

Laat je verrassen door de nieuwe Opel Combo Life. Klik hier »