Dossier aangeboden door Opel

© opel

De nieuwe Opel Combo Life is een echte acrobaat

Plots moet je extra bagage of passagiers meenemen en met de meeste personenwagens sta je dan voor een voldongen feit. Circusleraar Lauro van Fitopia kan erover meespreken, maar heeft gelukkig een oplossing gevonden: de nieuwe Opel Combo Life.

Dossier aangeboden door Opel.

Als circusleraar heeft Lauro nood aan een ruime auto die hem ondersteunt in zijn passie: circus. Hij geeft les aan jongeren en is met circusteam Circotopia regelmatig op de baan voor oefensessies of optredens. “Vroeger had ik een kleine wagen. Voor het kleine materiaal lukte dat nog wel, maar met de grote spullen moest ik soms twee of drie keer heen en weer rijden”, vertelt Lauro.

Het is voor actieve mensen zoals hij dat Opel de nieuwe Combo Life heeft ontworpen. “Ideaal, want die heeft een grote kofferruimte waar je veel groot materiaal in kwijt kunt”, klinkt het enthousiast. De standaardversie met vijf zetels heeft een minimaal koffervolume van 597 liter. Heb je nog meer plaats nodig, dan is er de 35 centimeter langere versie, met optioneel twee schuifdeuren achteraan. Die heeft een minimaal koffervolume van 850 liter, gemeten tot de bovenkant van de achterzetels. Klap je deze achterzetels neer, dan verdriedubbelt het koffervolume van de standaardversie tot 2.126 liter en van de verlengde variant tot 2.693 liter. Alstublieft.

Vlot parkeren

Lauro rijdt weleens rond met een boordevolle auto waardoor er bijvoorbeeld een ton in de weg zit om in de spiegel naar achteren te kunnen kijken. Daar heeft Opel ook iets slims voor bedacht. “Dankzij de automatische parkeerhulp en achteruitrijcamera kan ik toch nog gemakkelijk parkeren”, vertelt de circusleraar. De panoramische achteruitrijcamera (met een beeld van 180 graden) projecteert de omgeving van de auto op het centrale aanraakscherm. De virtuele richtlijnen op het scherm helpen om vlot achteruit te rijden. Zelfs als je auto vol circusspullen of kleine artiesten zit.

Je kunt ook het stuur uit handen geven. De automatische parkeerhulp detecteert geschikte parkeerplaatsen, neemt het stuur over en biedt akoestische en visuele waarschuwingen om botsingen tijdens het parkeren te vermijden. Loopt het toch een keertje fout? Geen paniek. Het koetswerk van de Opel Combo Life is afgewerkt met een beschermlaag, waardoor er minder snel krassen ontstaan. Deze auto kan dus tegen een stootje.

Kindvriendelijk

De kinderen op de achterbank mogen gerust groot zijn, want aan zitruimte is er achterin geen gebrek. Je kunt zelfs kiezen voor zeven zitplaatsen of twee schuifdeuren die het instappen vergemakkelijken. Met een extra binnenspiegel kan Lauro in de gaten houden of zijn leerlingen geen gekke toeren uithalen op de achterbank. Of stiekem spullen verstoppen in de afgedekte opbergvakjes onder de vloer. “Het gebeurt weleens dat de mama’s me bellen om te zeggen dat ze er niet geraken en te vragen of ik de kinderen naar huis kan brengen. Met de Opel Combo Life is dat geen probleem”, besluit Lauro.

Lauro is duidelijk al overtuigd van de nieuwe Opel Combo Life. Jij ook? Ontdek hier wat hij nog meer te bieden heeft.

Laat je verrassen door de nieuwe Opel Combo Life. Klik hier »