Treinen voortaan live te volgen

Print
Treinen voortaan live te volgen

Foto: NMBS

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft dinsdag “Train Map” gelanceerd, een toepassing waarmee je live de positie van de treinen op het Belgische spoornet kan volgen. De maatschappij wil er de reizigers beter mee informeren.

NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle meer dan 250 treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.

NMBS heeft van de informatieverlening aan de reiziger een speerpunt gemaakt. De lancering van Train Map is de jongste ontwikkeling in het kader van die inspanningen.

Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de lees- en zichtbaarheid van het treinverkeer vergroten.

Reizigers kunnen zoeken op route, treintype, station of treinnummer. Eens een trein geselecteerd, verschijnt informatie over de dienstregeling, de eventuele vertraging, de voorziene haltes en de perrons.