Bocholt zet molenaars en dansers in de bloemetjes

Print
Bocholt zet molenaars en dansers in de bloemetjes

Foto: Koen Nijsen

Bocholt - Op vrijdag 21 september bracht Bocholt hulde aan haar culturele ambassadeurs. De ‘Open Hand 2018’ ging naar de Kauliller Molenvrienden voor hun inzet voor het Bocholter erfgoed. De pluim voor verdienstelijke Bocholter jongeren ging dit jaar naar danstalent Angelo Schabon.

De jaarlijkse culturele huldigingsavond, een initiatief van de Cultuurraad, zette eerst de jubilerende verenigingen in de kijker: buurtverenigingen Kapel 18 en de Steenakker (10-jarig bestaan), Dorp met Toekomst Reppel (10-jarig bestaan), Okra Lozen (30-jarig bestaan), en KWB Bocholt (75-jarig bestaan). Naast felicitaties mochten ze uit handen van de burgemeester en schepen van cultuur een aandenken in de vorm van een oorkondevaas (door kunstenares Bibi Kriek) en een geldprijs ontvangen.

Ook dit jaar werd er een culturele belofte in de bloementjes gezet. De Pluim (door kunstenares Marie-Louise Vanderheyden) voor jong Bocholter talent ging dit jaar naar danstalent Angelo Schabon. Angelo is dansleraar en professioneel wedstrijddanser in het Latijns-Amerikaanse dansen. Maar ook de in standaard ballroom dansen heeft hij de nodige ervaring. Samen met zijn danspartner Leen Schoenmakers behaalden ze de finale van tv-talentenjacht ‘Belgium’s got talent 2018’. Ook tijdens de huldigingsavond brachten Angelo en Leen een mooie performance voor het thuispubliek.

De Culturele vereniging van het Jaar 2018 werd molenaarsvereniging de Kauliller Molenvrienden. De vereniging waakt over het onroerend erfgoed in Bocholt, meer bepaald in de Sevensmolen in Kaulille. Met tal van projecten en demonstraties houden ze het erfgoed levend en zetten ze de molen ‘terug in het dorp’. Maar de Molenvrienden beperken zich niet tot de gemeentegrenzen. Ze spelen een actieve rol in het unieke samenwerkingsverband vzw Molennetwerk Kempen-broek.

Naast het officiële gedeelte werd het programma verder aangevuld met optredens en voordrachten van Seniorenkoor Bocholt, De Meelwormen en Lydia en Alice. Het programma werd afgesloten met een ode aan Bocholt door Rik Pareyns (alias Ricky Paris): “Bogget Allein”!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio