Celebs

Queen Elizabeth zoekt ‘reizende chef-kok’

Print
Queen Elizabeth zoekt ‘reizende chef-kok’

Queen Elizabeth samen met haar echtgenoot prins Philip Foto: Photo News

Het Britse koningshuis is op zoek naar een ‘reizende chef-kok’ die samen met het bestaande keukenteam maaltijden voor de Britse Queen Elizabeth II en haar entourage wil bereiden. De nieuwe kok zal tewerkgesteld worden in Buckingham Palace maar een ‘beetje reizen’ wordt niet uitgesloten.

Haar echtgenoot prins Philip (97) mag dan al een jaartje van zijn pensioen genieten in het dorpje Sandringham, de Queen (92) denkt nog niet aan stoppen met werken. Om haar beter te ondersteunen bij haar plichten, zoekt Buckingham Palace een extra kok. “We zijn op zoek naar een kok om samen met onze chef-kok het keukenteam te begeleiden”, staat te lezen op de website van het Britse koningshuis. “Samen met de chef-kok ontwikkel je nieuwe menu’s voor een reeks verschillende evenementen en je houdt de voorraden in het oog. Je levert kwaliteit en daarnaast motiveer je het keukenpersoneel en ben je een echte teamplayer.”

De nieuwe kok zal voornamelijk aan de slag gaan in de keuken van Buckingham Palace, in hartje Londen maar de vacature sluit (korte) reisjes niet uit. “Als kok zal je geregeld meereizen naar de andere koninklijke residenties. En ook daar ga je elke culinaire uitdaging met de glimlach aan.”

Verder vereist de job ook de nodige ervaring met catering op het hoogste niveau en een ruime kennis van de Franse gastronomie.

En wat staat daar tegenover? “Een unieke werkomgeving waar je bijzonder veel kan bijleren, 33 dagen vakantie en warme maaltijden terwijl je aan het werken bent.” Ook kan het personeel een gunstige pensioenregeling bekomen en krijg je een aantrekkelijk salaris.

Wie interesse heeft kan zich nog aanmelden tot 12 oktober op de website van Buckingham Palace.

Niet te missen