© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bijna 1.000 mountainbikers fietsen voor het goede doel

Op zondag 16 september vond de dertiende editie van de Camba Toer plaats. De opbrengst van deze MTB-toer gaat naar Ter Heide, een instelling die professionele ondersteuning biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of bijkomende beperkingen. De organisatie heeft vestigingen in Genk, Zonhoven en Tongeren.

Jozef Gabriels

Twaalf jaar lang nam de seniorenfietsgroep de Jokers de organisatie van deze MTB-toer op zich. Vanaf dit jaar neemt in onderling overleg het Calluna Team het over. Het Calluna Team bestaat uit een 15-tal fietsliefhebbers die elke zondag de bossen intrekken en zich vanaf nu engageren om jaarlijks enkele activiteiten ten voordele van Ter Heide op te zetten.

Voor deze Camba Toer konden ze andermaal rekenen worden op de logistieke steun van de vzw Fietspromo, medewerkers van Ter Heide en natuurlijk van het bedrijf Camba dat dit jaar 40 jaar bestaat. Het bedrijf zorgde trouwens voor een mooi T-shirt voor alle deelnemers.

Start en aankomst lagen op de bedrijfsterreinen van Camba te Genk De deelnemers konden kiezen uit meerdere opties, gaande van 25 km tot 45 km, quasi volledig off-road. De Kidstoer van 10 km was er speciaal voor kinderen met hun ouders. En zoals steeds werd dankzij een aantal sponsors gezorgd voor een hapje en een drankje en een goeie portie animatie met een live band.

Meer info en foto's vind je op www.cambadag.be en www.callunateam.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer