© JEFFREY GAENS

Clement: “Quasi perfecte uitvoering”

De succestrein van Racing Genk blijft voorlopig maar voortdenderen. Het team van coach Philippe Clement is dit seizoen nog ongeslagen - in de Europa League werd er zelfs telkens gewonnen - en ook Malmö bleek donderdagavond een vogel voor de kat. “Mijn spelers hebben het wedstrijdplan dan ook quasi perfect uitgevoerd”, haalde de Genkse coach na afloop de loftrompet boven.

belga

Tegen een rechtstreekse concurrent voor de plaatsen in de top-twee moet er in eigen huis gewonnen worden. Dat de Genkenaars dat ook deden zonder amper een kans weg te geven, wijst op het kwaliteitsverschil tussen de Belgische titelkandidaat en de nummer vier uit Zweden, die welgeteld één bal tussen de palen kreeg.

© JEFFREY GAENS

“Ik noem het niet zozeer een kwaliteitsverschil, eerder een uitvoeringsverschil”, nuanceerde Clement na afloop. “Mijn ploeg heeft met veel focus gespeeld en zo goed als geen enkele kans weggegeven. We hebben het initiatief genomen, de bal gemonopoliseerd en van daaruit kansen gecreëerd. Het plan werd quasi perfect uitgevoerd en daardoor lijken dingen gemakkelijk, terwijl die eigenlijk niet zo makkelijk zijn. Ik zeg ‘quasi’ omdat er toch nog heel wat zaken beter kunnen. Soms kan de uitvoering beter. Dat zijn echter zaken om met de spelers te bespreken, we moeten de tegenstanders niet slimmer maken dan ze al zijn.”

Op donderdag 4 oktober is Sarpsborg de tegenstander. De Noren gingen donderdag met 3-1 onderuit bij Besiktas en worden beschouwd als het zwakste team in de groep. Een zes op zes zou natuurlijk een mooie uitgangspositie zijn om het tweeluik met Besiktas aan te vatten. “In Noorwegen proberen we dan ook te winnen, zoals we daarna ook tegen Besiktas proberen te winnen, al is er natuurlijk wel een verschil in niveau tussen beide teams. Het wordt een uitdaging om ons voetbal ook op kunstgras in Noorwegen te kunnen brengen. Maar eerst wacht zondag Cercle nog”, besloot Clement.