© GVB

Captatie- en recreatieverbod op Limburgse waterlopen volledig opgeheven

Na het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen is ook het captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen niet langer van kracht. Dat meldt de provincie Limburg donderdag in een persbericht.

Belga

Op 14 september werd het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen al opgeheven. In overleg met de Vlaamse Waterweg zijn ook het captatieverbod voor land- en tuinbouwtoepassingen en het zachte recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen niet langer van kracht. Ook in de provincie Antwerpen worden de verboden op de Kempische kanalen opgeheven.

Op de Zuid-Willemsvaart en de kanalen Bocholt-Herentals en Beverlo bleken blauwalgen aanwezig te zijn. Momenteel is er een zichtbare afname van blauwalgenbloei op de waterlopen omwille van de gewijzigde meteorologische en hydrologische omstandigheden. Daarnaast worden er de komende dagen geen ongebruikelijke temperaturen meer verwacht. Aangezien er zich nog resten van algenbloei kunnen bevinden, benadrukt de provincie Limburg dat voorzichtigheid wel nog geboden blijft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio