Roger Federer stelt in Chicago een stijlvol Team Europe voor, met ook David Goffin strak in het pak

David Goffin (ATP 11) neemt komend weekend in Chicago deel aan de tweede editie van de Laver Cup, een exhibitietoernooi gecreëerd door Roger Federer waarin een Team Europa het opneemt tegen een Team Wereld. De Zwitser stelde “Team Europe” voor met en stijlvolle selfie.

De Europese ploeg, waarvan de Zweedse tennislegende Bjorn Borg de kapitein is, bestaat - behalve Goffin - uit de Zwitser Roger Federer (ATP 2), de Serviër Novak Djokovic (ATP 3), de Duitser Alexander Zverev (ATP 5), de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 7) en de Brit Kyle Edmund (ATP 16).

Het team van de rest van de wereld wordt geleid door de Amerikaan John McEnroe. Zijn spelers zijn zijn landgenoten John Isner (ATP 10), Jack Sock (ATP 17) en Frances Tiafoe (ATP 40), de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 9), de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14) en de Australiër Nick Kyrgios (ATP 27).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het event, dat doorgaat in het United Center, de zaal van de Chicago Bulls, duurt drie dagen, waarin telkens drie enkelpartijen en een dubbelmatch worden afgewerkt. Op de eerste dag levert een zege één punt op, op de tweede dag twee punten en op de derde dag drie punten.

Elke wedstrijd wordt gespeeld op een court van zwart cement. Twee gewonnen sets betekent winst in de partij, een eventuele derde set wordt gespeeld in tien punten. Het eerste team dat dertien punten verzamelt, wint de Laver Cup.

Elke speler moet op zijn minst één enkelmatch spelen in de eerste twee dagen, maar geen enkele speler mag meer dan twee enkelduels spelen. Minstens vier van de zes spelers moeten in het dubbel in actie komen, maar twee spelers mogen slechts één keer samen aantreden. Dat laatste geldt niet bij een 12-12 puntenstand, wanneer de beslissende match moet worden afgewerkt.

De Laver Cup van vorig jaar, de eerste editie, werd gewonnen door Team Europa met 15-9.

Meer over Roger Federer