© Gucci

© Gucci

Gucci ontwerpt badpak, maar je mag er niet mee zwemmen

Badpakken zijn oorspronkelijk bedoeld om mee in het zwembad te duiken, maar Gucci lijkt andere plannen te hebben met een populair badpak dat al compleet uitverkocht is. Het mag namelijk helemaal niet in contact komen met chloor en hoort volgens het Italiaanse luxemerk als een onderstuk te worden gedragen.

VVA

Een badpak dat niet gedragen mag worden om te zwemmen. Dat lijkt toch te vreemd om waar te zijn? Dat is het blijkbaar niet, want Gucci bracht er niet enkel eentje op de markt, het Italiaanse luxemerk slaagde er zelfs in om het product daarbovenop nog eens compleet uit te verkopen.

Het populaire badpak in kwestie, dat voorzien is van het vintage logo van het merk en niet minder dan 325 euro kost, mag volgens de website van het merk "gezien het bijzondere materiaal niet in contact komen met chloor". Het badpak is gemaakt uit 80% nylon en 20% elastaan. Het luxemerk stelt dan ook voor om het badpak als een onderstuk te dragen, onder een jeans met hoge taille, hoge hakken en een lederen jasje.

Gucci showt dan toch in Milaan

© Catwalk Pictures

© Instagram/ Michael Clark

Nadat Gucci in mei aankondigde dat het zijn collectie niet zou presenteren tijdens Milan Fashion Week, heeft het op woensdagavond toch zijn opwachting gemaakt in het Italiaanse modemekka. In samenwerking met de Britse choreograaf Michael Clark werd een bijzondere dansvoorstelling gepresenteerd, waarbij de creaties van het modehuis in de kijker werden geplaatst.

In mei kondigde Gucci aan dat het zijn komende zomercollectie niet zoals vanouds in Milaan, maar in Parijs zou presenteren. Dat was een ware primeur, omdat het Italiaanse modehuis in het verleden altijd voor de Milan Fashion Week opteerde. Woensdagavond maakte het Italiaanse modemerk toch zijn opgemerkte opwachting in het Italiaanse modemekka, meer bepaald in het Gucci ArtLab, tijdens een dansvoorstelling van de Britse choreograaf Michael Clark.

Het duo werkte eerder ook al samen voor het Britse GQ Magazine en voegt daar nu nog een gezamenlijk project aan toe. Daarover zei Michael Clark het volgende: "Ik volg al een aantal jaar wat Alessandro Michele doet voor Gucci, en hij heeft een van onze voorstellingen gezien in Londen. Wat we nu samen doen is een combinatie van het presenteren van Gucci’s geschiedenis en het mixen van mode met andere kunsten als dans."

Gucci zal zijn lente/zomercollectie 2019 op 24 september in Parijs presenteren, een eenmalige actie die als creatieve hulde aan Frankrijk wordt gebracht. Nadien zullen de collecties opnieuw tijdens Milan Fashion Week getoond worden.

Niet te missen