© BELGA

Hamontse Elise Mertens zet samenwerking met coach stop

Elise Mertens (WTA 15) gaat niet verder met haar Duitse coach Dieter Kindlmann. Dat maakte de Hamontse zelf bekend op haar Twitteraccount. Kindlmann, een voormalig profspeler, vervoegde het team rond Mertens eind juli in de voorbereiding op de US Open.

hvv

“Vooruitgaan betekent blijven leren hoe een perfect team te bouwen”, legde Mertens uit. “We stoppen niet tot we het honderd procent juist hebben. Dank aan Dieter voor zijn passie en professionalisme. Stap per stap gaan we verder naar de top. De laatste stop van het seizoen is Azië.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kindlmann was voor Mertens al de derde trainer van het seizoen, na haar voormalige vriend Robbe Ceyssens en de Nederlander Rick Vleeschouwers. Onder leiding van de Duitser behaalde Mertens de vierde ronde op de US Open en kwartfinales in Montréal en Cincinnati. In het voorjaar won de Hamontse de toernooien in Hobart, Lugano en Rabat en behaalde ze de halve finales op de Australian Open.

Meer over Elise Mertens