Food

Wil je pasta leren maken zoals een Italiaanse nonna? Hou dan deze Instagram in de gaten

Print
Wil je pasta leren maken zoals een Italiaanse nonna? Hou dan deze Instagram in de gaten

Foto: YouTube

Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet.

Spaghetti, macaroni, raschiatelli, ravioli, spirelli, penne, orecchiette, ... er zijn talloze Italiaanse pastasoorten en allemaal worden ze door heel wat omaatjes nog met de hand vervaardigd, vaak met recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Die traditie wou Vicky Bennison voortzetten, maar dan op een actuele manier en dus riep ze een YouTube-kanaal en een Instagrampagina in het leven die focussen op die nonna's en hoe ze die pasta klaarmaken.

"Ik merkte op dat de traditionele manier van thuis pasta maken niet meer werd doorgegeven, vooral omdat veel vrouwen nu uit huis gaan werken", vertelt Bennison in een interview met Metro.co.uk. "Er wordt vaak verwezen naar de Italiaanse nonna's, maar ze komen bijna nooit in beeld en dus besloot ik de camera op te nemen."

Tot 93 jaar

Voor het vinden van de omaatjes, de oudste is 93 jaar, schakelde ze haar vriendin Livia de Giovanni in, maar ze legt ook haar oor te luister bij haar volgers. "Om de vier à zes weken trek ik naar een andere Italiaanse regio waar ik dan telkens vier dagen lang vrouwen interview die daarmee hebben ingestemd." Elke week verschijnt er dan ook een nieuwe reportage online. En zo blijft de traditie toch verder leven.

 

 

 

Niet te missen