Eerste dodelijke slachtoffers

Moeder en baby overleden door gevolgen orkaan Florence

Print
Moeder en baby overleden door gevolgen orkaan Florence

Orkaan Florence heeft in de Amerikaanse stad Wilmington, in de deelstaat North Carolina, eerste slachtoffers geëist. Een vrouw en haar kind kwamen vrijdag om toen een vallende boom op hun woning terechtkwam. Dat meldt de plaatselijke politie. De vader van het kind werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De gouverneur van North Carolina meldde eerder vrijdag dat de orkaan bezig was met een vernielend spoor te trekken doorheen de staat aan de oostkust van de VS. Een stortvloed aan intense regenbuien heeft ook al tot overstromingen geleid.

Supertyfoon

Ondertussen is in de Filipijnen de gevreesde supertyfoon Mangkhut aan wal gegaan. Dat ging gepaard met windsnelheden tot 205 kilometer per uur en zware regenval, zo melden de meteorologische diensten.

De tyfoon kwam om 01.40 uur (19.40 uur Belgische tijd vrijdag) aan land in de stad Baggao, in de noordoostelijke provincie Cagayan, zo meldt PAGASA.

Mangkhut wordt de zwaarste tyfoon op de Filipijnen dit jaar. De regen strekt zich uit over een breedte van 900 kilometer. In de provincies waar de tyfoon verwacht wordt, zijn er al preventief evacuaties uitgevoerd.