© Nicole Daniels

KVLV Alken tovert nieuwe voedingsdriehoek op de borden tijdens demokookles

KVLV Alken centrum wil iedereen bewust maken en motiveren om elke dag gezonde voeding tot zich te nemen. Daarom organiseerde de vereniging op woensdag 12 september een demokookles met als thema 'de nieuwe voedingsdriehoek op je bord'.

Nicole Daniels

De nieuwe voedingsdriehoek houdt rekening met bewezen gezondheidseffecten van voedingsmiddelen, de milieu-impact en de eetgewoonten van vandaag. Plantaardige producten vormen de basis en die wordt aangevuld met producten van dierlijke oorsprong. Samen vormen ze een gezond voedingspatroon. Sterk bewerkte producten zoals snoep, frisdrank, fastfood enzovoort maken geen deel uit van de nieuwe voedingsdriehoek.

In de nieuwe voedingsdriehoek vind je geen exacte hoeveelheden, maar wel dingen waar men in het algemeen meer van moet eten en waarvan minder. Daarnaast heeft hij ook een broertje gekregen: de bewegingsdriehoek. Deze driehoek spoort iedereen aan om voldoende te bewegen en minder lang stil te zitten. Lesgeefster Greta Vandenholt gaf uitvoerige uitleg en bereidde een heerlijke gezonde lunch met onder andere penne met rucola, kerstomaten en champignons, tomaten-quinoasoep, kabeljauw met krokante korst en als dessert Blini's met gemengde vruchten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio