© Guy Puttemans

“Down the road” en “Sorry voor alles” winnen Gouden Roos

De Eén-programma’s “Down the road” en “Sorry voor alles” hebben donderdagavond een Gouden Roos gewonnen. Dat meldt de organisatie op Twitter. De Goude Roos bekroont “originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s in tv en nieuwe media”. De 57ste editie van deze prestigieuze prijzen vond dit jaar in Berlijn plaats.

In “Down the road” volgt Dieter Coppens op een reis met zes mensen met het syndroom van Down. Het programma werd genomineerd in de categorie “reality and factual”, samen met “Boligkøb i blinde” uit Denemarken, “Finding an heir” uit Zweden en “Tweestrijd” uit Nederland.

In “Sorry voor alles”, genomineerd in de categorie “game show”, wordt een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd met behulp van een verborgen camera. Het Eén-programma, gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, is een productie van Warner Bros België en won eerder al een Emmy Award. Dit keer moest Van den Hoof het opnemen tegen de tv-shows “What would your kid do? “ en “5 gold rings” uit het Verenigd Koninkrijk en “Big bounce battle” uit Duitsland.

Ook het Vlaamse tv-programma “Ge hadt erbij moeten zijn” (VTM) was donderdag genomineerd. Het nam het in de categorie “comedy” op tegen het Britse “Cunk on Britain”, “Trixie Wonderland” uit Duitsland en het Zweedse “Grotesco’s seven masterpieces” en moest de duimen leggen voor dat laatste programma.

In “Ge hadt erbij moeten zijn” doen bekende Vlamingen hun meest verrassende verhaal uit de doeken. Terwijl zij vertellen, spelen de acteurs Ruth Beeckmans, Sven De Ridder, Ben Segers en Stefaan Degand samen met bekende gastacteurs het verhaal na.

Tot nu toe behaalden slechts drie Vlaamse programma’s een Gouden Roos: “Wat Als?” in 2013, “Benidorm Bastards” in 2010 en “De Mol” in 2000.

Bekijk hier onze volledige tv-gids

MEEST BEKEKEN VIDEO'S