© BELGA

Diestenaar steekt man in buik nadat hij “claxonneert uit ongeduldigheid”

Een man die een verkeersagressie beantwoordde met een steekpartij werd door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot een jaar cel. De rechter achtte de voorbedachtheid van de aanval met een mes en een schroevendraaier bewezen.

Yakup O. nam op 27 mei 2017 in Diest het zebrapad te langzaam naar de mening van zijn latere slachtoffer, die ongeduldig begon te claxonneren. Tijdens een discussie op straat bolde de auto achteruit tegen een ander voertuig. De verbolgen chauffeur stapte opnieuw in en ging zijn wagen een beetje verder parkeren om de woordenwisseling te kunnen voortzetten.

Daarvan maakte O. gebruik om in zijn garage een mes en een schroevendraaier te halen. Hij begaf zich naar de auto en gaf zijn opponent twee steken in de buik en de borst. Het slachtoffer kon de steken grotendeels afweren maar werd ook geslagen en gestampt. Drie getuigen konden de aanvaller overmeesteren.

De beklaagde zei op de zitting dat hij boos was omdat hij bijna omvergereden was. Het mes en de schroevendraaier moesten dienen om zich te verdedigen. Volgens de rechter zocht O. de confrontatie zelf op en handelde hij met voorbedachten rade. Het werd niet aangetoond dat het slachtoffer mogelijk ook zelf agressie ging plegen.

Omdat O. eerder geen veroordeling opliep, werd de straf met uitstel uitgesproken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio