© Elke Gielen

© Elke Gielen

Leerlingen De Sprong ontpoppen zich tot ware kunstenaars

Zopas kregen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van GO! De Sprong wel heel kunstig bezoek over de vloer. De juffen en meesters van de Stedelijke Academie voor Kunsten in Maaseik kwamen een bezoekje brengen in de klas en toverden de leerlingen om tot kleine kunstenaars voor een dag.

Elke Gielen

Tekenen jullie graag? Geen schrik van een spatje verf? Houden jullie van te gekke kunstwerken? Kan je goed schilderen? En schuilt er stiekem een echte kunstenaar in jou of ben je een groot tekentalent? Een heleboel vragen die juf Elke, juf Veerle, juf Jessie en juf Marie stelden aan de kinderen van de klas. Maar de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van GO! De Sprong durfden de uitdaging aan te gaan. De juffen en meesters van de Stedelijke Academie voor Kunsten in Maaseik kwamen een bezoekje brengen in de klas. Zo werden de leerlingen voor eventjes kleine kunstenaars.

In deze academie staat een team van meer dan 50 professionele leerkrachten klaar om elke leerling, jong of oud, te begeleiden in hun artistieke ontplooiing. Je kan er kiezen tussen muziek, woord en beeldende kunsten, maar ook een combinatie van meerdere opleidingen is mogelijk. Ook is er voor de allerjongsten, vanaf 6 jaar, een vooropleiding voorzien binnen de mini-academie.

Ook wat de beeldende kunsten beeldende kunsten betreft kan je er elke week je talenten komen ontplooien en echte meesterwerken creëren. De leerlingen worden op een creatieve en speelse manier ondergedompeld in de wereld van de beeldende kunst. Zo leren ze stap voor stap omgaan met begrippen zoals vorm, kleur en ruimte. Boetseren, tekenen, schilderen en nog een heleboel andere disciplines komen in de lessen aan bod.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio