© Luc Snijders

Samana Ophoven-Geistingen bezoekt lavendelhoeve in Stokrooie

Op donderdag 6 september brachten veertig mensen van Samana Ophoven-Geistingen een bezoek aan de lavendelhoeve in Stokrooie bij Hasselt.

Luc Snijders

In de lavendelhoeve werden de Samana-leden hartelijk ontvangen met koffie en lekkere vlaai. Daarna werd de groep in twee gedeeld en werd er onder begeleiding van de gidsen gestart aan de rondleiding. "We kregen een uiteenzetting over de lavendelvelden - helaas nu uitgebloeid, het distillatieproces van lavendel tot likeur en olie en we maakten een mooie wandeling door de prachtige tuin", klinkt het bij de bezoekers. "Gelukkig waren de weergoden helemaal met ons mee."

"Tussendoor konden we uitrusten op bankjes en terrasjes en konden we iets lekkers drinken. We kregen ook nog een zelfgemaakt likeurtje van lavendel aangeboden. De hele rondgang door de tuinen en het cafetaria was rolstoeltoegankelijk", gaan de Samana-leden verder. "Nadien bracht de bus ons veilig naar As om er iets te eten. In de Kolonie van Arbeidskansen genoten we van een lekker driegangenmenu. We hadden speciaal voor Arbeidskansen gekozen omdat het een mooi project is om te steunen. Zij geven namelijk een kans aan iedereen die een vangnet nodig heeft wanneer het even tegenzit of moeilijk gaat. Alles bij elkaar kunnen we terugkijken op een mooie uitstap."

(Lieve Vanheeswijck)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio