© Katrien Weckx

© Katrien Weckx

© Katrien Weckx

© Katrien Weckx

© Katrien Weckx

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Maar liefst 450 wandelaars op koeienwandeling Landelijke Gilde Geetbets-Rummen

Zondag 9 september organiseerde Landelijke Gilde Geetbets-Rummen voor de eerste keer een koeienwandeling met koeienterras. De activiteit was een groot succes. Maar liefst 450 deelnemers wandelden met hun gezin door de velden van Rummen en ontdekten alles over melk- en vleesvee.

Katrien Weckx

Voor één keer mochten ze tussen de fruitbomen wandelen en kregen ze de unieke kans om achter de schermen te kijken op het melk- en vleesveebedrijf van Fons Es en Katleen Toetenel. Ook de familie Wouters hielpen mee. Tussen de perenbomen van het fruitteeltbedrijf kregen de deelnemers de enige echte Q-tee peer.

Alle deelnemers kregen een deelnemingsformulier met fotozoektocht en koeienquiz. Aan de hand van wist-je-datjes onderweg konden ze de vraagjes oplossen en leerden ze alles over melkvee en vleesvee.

Na de wandeling kreeg elke kindje een leuk aandenken en konden ze nagenieten op het koeienterras met een lekkere pannenkoek, taart of drankje.

Landelijke Gilde Geetbets-Rummen vond de activiteit alvast voor herhaling vatbaar. Van dit succes hadden we in elk geval niet durven dromen. Landbouwbeleving slaat blijkbaar erg aan bij onze dorpsbewoners. En dat is ook één van de doelstelling die we met onze activiteiten willen bereiken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio