Geslaagd brunchconcert van de Dorpsvrienden in Neerglabbeek

Print

Foto: Patrick Vanhollebeke

Neerglabbeek

Meeuwen-Gruitrode - Starten met een lekker ontbijt bestaande uit krakers, roggebrood met spek en eieren en een croissant. Dit alles laten zakken tijdens het luisteren naar blaasmuziek en accordeonmuziek. Terug honger krijgen en dan smullen van een lekkere soep met balletjes, wortelenstoemp met witte, zwarte en bruine worsten. En dan als gaatjesvuller een goed dessert, hetzij gezond met vers fruit, hetzij lekkere pudding. Niet te verwonderen dat de zaal afgeladen vol zat.

Afgelopen zondag 2 september werd de jaarlijkse brunch georganiseerd door de blaaskapel Dorpsvrienden in Neerglabbeek van 10 tot 14 uur. Het geheel werd opgeluisterd door drie muziekgroepen: blaaskapel De Torenkruiders uit Bocholt, accordeonvereniging Klub Musette uit Dilsen en blaaskapel De Royer Muzikanten. Wij van Klub Musette traden op tussen de twee blaaskapellen en onderbraken op deze manier de blaasmuziek met accordeonmuziek. Dit gaf een mooie afwisseling in het muziekrepertoir waardoor de mensen geboeid bleven zitten en er tussendoor heel wat calorieën verorberd werden. Misschien wel iets meer dan velen wilden, maar als het lekker is vergeet je even de discipline. Wat is er bourgondischer, Vlaamser en volkser dan eten en drinken bij gezellige en mooie muziek van plaatselijke blaaskapellen en een accordeonclub. We mogen terugblikken op een gezellige middag en we zijn steeds kandidaat om bij een volgende gelegenheid opnieuw te zorgen voor de muzikale omlijsting.
Zo hadden we de eer om een week later, op zaterdag 8 september de accordeonnamiddag in ’t Exelhof af te sluiten met een gelijkaardig optreden. Muziek brengt mensen bij elkaar en doet de zorgen even vergeten, samen genieten van een mooi stukje muziek. Een accordeon blijft een volks en mooi instrument dat zorgt voor sfeer en gezelligheid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio