© Photo News

Red Flames kennen tegenstander in play-offs voor WK: "We kunnen véél ploegen aan als we willen"

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg neemt het begin oktober op tegen Zwitserland in de play-offs van de kwalificaties voor het WK van volgend jaar in Frankrijk (7/06-7/07 2019). Dat blijkt vrijdag na de loting in het Zwitserse Nyon.

vtvn

Dinsdagavond won het team van bondscoach Ives Serneels op de achtste en laatste speeldag in groep 6 met 2-1 van Italië, dat al zeker was van de groepswinst. Daarmee verzekerden de Red Flames zich van een stek bij de beste vier tweedes, die dit najaar strijden om het achtste en laatste Europese ticket.

In die barrages kijken de Belgische vrouwen op 1 oktober de Zwitsers eerst thuis in de ogen, de return gaat op 9 oktober door in Zwitserland. Winnen de Red Flames dat duel, dan treffen ze begin november in een heen- en terugmatch de winnaar van de confrontatie tussen Europees kampioen Nederland en Denemarken, met als inzet het resterende WK-ticket. Nederland-Denemarken is een heruitgave van de EK-finale van vorig jaar. Toen wonnen de Nederlanders met 4-2.

België en Denemarken waren op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst geen reekshoofd bij de loting. Nederland en Zwitserland waren dat wel.

Wullaert: "Zwitserland is een goede eerste test"

Tessa Wullaert, momenteel ook sterk bezig bij Manchester City, blikt met veel vertrouwen vooruit op de clash met Zwitserland.

"Ik denk dat als we mochten kiezen, dat Zwitserland de makkelijkste ploeg is van de poule", aldus de aanvalster. "Denemarken konden we niet loten dus was er enkel nog Nederland. Daar hebben we misschien wat revangegevoelens voor (na de nederlaag op het EK, red.), maar daarvan weet je dat ze de kwaliteiten hebben. Ze zitten nu in een moeilijkere periode, maar dan nog. Zwitserland is dus een goede eerste test."

"Je kan het ook anders bekijken natuurlijk", zegt Wullaert. "Als je Nederland verslaat, is de moeilijkste ploeg al weg. De weg naar het WK is dan niet makkelijker, maar dan heb je er wel meer vertrouwen in. Maar Zwitserland is zeker goed nu. Ik ken er vier speelsters van, drie van bij Wolfsburg en eentje speelt nu bij Chelsea. Daar spelen we zondag tegen. We hebben ook tijdens de Cyprus Cup tegen Zwitserland gespeeld, dus we weten wat we van hen kunnen verwachten. Ze hebben goede individuele speelsters."

"Maar ik blijf erbij, zoals ik zei na de match tegen Italië. Als we zo spelen, met voetbal, een vechtersmentaliteit en vooral lef, want we hebben toen gedurfd om te voetballen, dan kunnen we véél ploegen aan. Het geloof is er zeker, het vertrouwen ook want we hebben zes op zes gehaald na een periode van druk, toen het moest. Dat heeft de groep heel goed gedaan. Hopelijk blijft nu iedereen fit en dan zien we wel", aldus Wullaert.