© Sonja Heekhout

© Sonja Heekhout

© Sonja Heekhout

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Messalina Pieroni pakt Belgische titel op 400 meter

De 20-jarige atlete Messalina Pieroni, aangesloten bij Looise AV, liep op 26 augustus in Moeskroen op de 400m naar de Belgische titel bij de beloften in 56”56. Door de te strakke wind en een tegenstand die haar niet echt tot over haar limieten dwong, kwam ze niet tot een verbetering van haar PR.

Sonja Heekhout

Een verrassing kan men de Belgische beloftentitel op de 400m van Pieroni niet echt noemen. Al jaren timmert de derdejaarsstudente Ergonomie (Thomas More Geel) gestaag aan een solide basis voor een schitterende atletiekcarrière en de prestaties blijven crescendo gaan. Als 6-jarige begon ze met atletiek, naar het voorbeeld van haar zussen en haar papa, als 7-jarige betwistte ze haar eerste wedstrijden. Tot haar 12e had ze verschillende trainers (Eugeen Ghoos, Emiel Symons, Frans Bijloos...) omdat ze verschillende atletiekdisciplines beoefende (spurt, ver, 600m/1000m, meerkampen...). Vanaf cadet koos ze voor de discipline die ze nu nog steeds met veel enthousiasme en motivatie beoefent : de 400m. Ze trainde eerst met trainingsschema’s van Jean Van Gossum onder leiding van haar papa Johan Pieroni en nadien bij Jean zelf. Beiden brachten haar tot mooie resultaten met, niet onbelangrijk, weinig kwetsuren.Al in de laagste jeugdreeksen was duidelijk dat de jonge Messalina een groot potentieel had. Eens ze koos voor de lange sprint (300m en 400m) werden de provinciale en Belgische podia haar biotoop, zowel indoor als outdoor. Steeds kan ze daarbij rekenen op de aanmoedigingen en steun van haar ouders en haar zussen, ook in periodes dat het wat minder vlot.

Nadat ze in 2017 Belgisch kampioene geworden was bij de junioren, trok ze dit jaar in augustus als medefavoriete naar Moeskroen. De beste jaarprestatie van Messalina Pieroni en van haar grootste concurrente, Marie Fickers, was bijna identiek (amper 4 hondersten verschil) het zou dus een strijd worden voor de titel op het scherp van de snee. De wind was bepalend en Messalina liep de eerste 200m zo technisch mogelijk, nadien versnelde ze om uiteindelijk de titel te behalen met, enigszins verrassend, een voorsprong van anderhalve seconde.Wie de ranke gazelle tijdens haar trainingen aan het werk ziet, merkt aan de bekoorlijke stijl dat er heel veel geïnvesteerd is in core stability. De ernst en gedrevenheid waarmee ze traint, momenteel nog in combinatie met haar studies, laten verhopen dat de opgaande lijn met deze beloftentitel niet stopt. Hopelijk zien potentiële sponsors dat ook. Ondertussen trekt ze een spoor van haar kunnen door de recordtabellen van haar club Looise en van de provincie Limburg.Foto1 : Belgisch kampioene beloften 2018 (Jean-Luc Lemaire)Foto2 : de rush naar de titel (Jimmy Cailly)Foto3 : stijlstudie (Sven Janssens)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer