Interieur

De ideale kinderkamerinrichting? Neutrale kleuren en uitbundige decoratie

Print
Aantrekkelijk, praktisch en veilig. Zo hoort de perfecte kinderkamer te zijn. Wie echter op sociale media of in meubelcatalogi op zoek gaat naar inspiratie, ziet algauw door de bomen het bos niet meer. Wij vroegen Ilse Fenicx van de webshop Little Thingz om de allerlaatste trends en tips voor de inrichting van kinderkamers op een rijtje te zetten.

De babykamer

Hoewel ouders zich in de babykamer naar hartelust kunnen uitleven voor hun zoon of dochter roet in het eten gooit, kiezen ouders tegenwoordig vooral voor een rustgevende inrichting in zachte kleuren. Dat benadrukt ook Ilse Fenicx van Litte Thingz. "Babykamers in zachte pastels, in zwart en wit of in Scandinavische stijl zijn momenteel het populairst. Zo blijft muntgroen voor zowel jongens als meisjes een voltreffer. De kleuren van de muren, de vloer en de meubels zijn neutraal en om accenten te leggen wordt hoofdzakelijk decoratie aan het interieur toegevoegd. Hierdoor wordt het ook mogelijk om op regelmatige basis het interieur te wijzigen. Zonder al te veel moeite en zonder grote kosten." Verder heeft die kleine spruit nog niet veel spullen nodig, maar een wieg of (meegroei)bedje, een luiertafel of commode en een comfortabele (schommel)stoel zijn absoluut noodzakelijk in de babykamer. Ilse Fenicx merkt dat jonge ouders tegenwoordig ook al vooruit durven te denken en vaak kiezen voor multifunctioneel meubilair, zoals een meegroeibedje dat tot in de tienerjaren van zoon of dochter gebruikt kan worden of een commode als luiertafel, die nadien nog van dienst kan zijn in andere ruimtes in huis.

(Foto's: elizabethbolognino.com, homedecorly.com, shiningondesign.com en projectnursery.com)

De kinderkamer

Ook in de kinderkamer wordt op hetzelfde elan verdergegaan: subtiele, neutrale meubels en muren en een iets speelsere, kleurrijkere decoratie om je mee uit te leven. "Kinderkamers worden vaak in een bepaalde stijl of volgens een specifiek thema ingericht. Opnieuw zien we zachte pastels, zwart en wit of de Scandinavische stijl opduiken, qua thema's zijn vooral bosdieren, dino's en jungle populair. Muurstickers zijn de ideale oplossing hiervoor. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen en vaak herbruikbaar." De kinderkamer zelf splits je beter in verschillende zones op: een slaapzone, een ontspanningszone, een speelzone, een slaapzone ... en voorzie zeker ook voldoende opbergruimte in de vorm van kasten, opbergmanden, opbergdozen, rekjes aan de muur, opbergruimte onder het bed. In een kleine ruimte is ook een hoogslaper een optie.

(Foto's: mini_inspirasjon, bloglovin.com, tanjavanhoogdalem.nl, kleinenstoer.nl en Kek Amsterdam)

De tienerkamer

In hun drang naar onafhankelijkheid snakken tieners naar een plekje voor zichzelf. Aangezien ze hierdoor meestal behoorlijk wat tijd in hun kamer doorbrengen, willen ze onvermijdelijk zeggenschap over hoe die er uit moet zien. Hun eerste voorwaarde? Ruimte. "Tieners willen een grote kamer en willen de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Verder hebben ze nood aan een ordelijke werkplek met een ruim bureau, een afgebakende slaapplek met een comfortabel bed en een loungezone waar ze lekker kunnen relaxen met of zonder vrienden. De kamer van tienerjongens oogt meestal sober, strak en mannelijk, zonder tierlantijntjes. De smaak van tienermeisjes evolueert van roze en blingbling naar rustigere tinten en spreuken en foto's aan de muur. Tierlantijntjes mogen wel nog steeds."

(Foto's: ebay.com, dintelo.es, infamousmusician.com, hgtv.com,cursodedecoraciondeinteriores.com, ebay.com, ed-ex.me en dormify.com)

Niet te missen