© EPA-EFE

US OPEN: titelverdedigster uitgeschakeld, Del Potro is eerste halve finalist bij de mannen

Voor titelverdedigster Sloane Stephens zitten de US open erop. De Amerikaanse verloor in twee sets van de Letse Sevastova, het negentiende reekshoofd. Zij komt in de halve finale uit tegen de winnares van het duel tussen Serena Williams en de Tsjechische Pliskova. Bij de mannen plaatst Juan Martin del Potro zich als eerste voor de halve finales.

gvdl

De 25-jarige Stephens had weinig verhaal tegen het spel van Sevastova. Opvallend: Stephens serveerde nauwkeuriger dan haar opponente, maakte slechts evenveel directe fouten als de Letse maar faalde op de beslissende momenten. Sevastova verzamelde ‘slechts’ acht breakpunten maar daar wist ze er wel vijf van om te zetten. Stephens van zijn kant verzamelde negen breakpunten maar wist er daar slechts twee van te benutten. Daar lag de sleutel tot de zege voor de Letse, net als bij haar dominantie aan het net. Op de belangrijke momenten hield zij het hoofd koel, iets waar het Amerikaanse nummer drie van de wereld niet in slaagde.

© EPA-EFE

Stephens schakelde in de achtste finale nog Elise Mertens uit. Vorig jaar won zij de US Open, de grootste zege tot nu toe voor het nummer drie van de wereld.

Del Potro naar halve finale

In de mannentabel werd al één halve finale afgewerkt. Daarin haalde derde reekshoofd Juan Martin Del Potro het in vier sets van de Amerikaan Isner. Del Potro had drieënhalf uur nodig om zich te ontdoen van het Amerikaanse opslagkanon: 6-7, 6-3, 7-6 en 6-2. Hij neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Rafa Nadal en Dominic Thiem, een wedstrijd die vannacht is afgewerkt.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer