Bultrug springt bijna in boot walviswatchers

Video: Youtube

Met de camera in de hand speurden toeristen naar walvissen nabij Gustavus in Alaska. En ze kregen waar voor hun geld: plots maakte een bultrugwalvis een indrukwekkende sprong vlak bij hun boot.

Bekijk ook zeker deze dierenfilmpjes:

Prachtig: apin speelt vliegtuigje met haar kleintje

‘Vliegtuigje’ spelen met je baby: het doet zich wel vaker voor bij een doorsnee gezin. Maar het spelletje is niet enkel bekend bij de mens. Ook mensapen, zoals chimpansees, hebben er een handje van weg, getuige videobeelden die het Tai Chimp Project onlangs deelde op sociale media.

“Vliegend” schaap brengt iedereen aan het lachen

Een schaap dat vast raakte in een schommelende band, is een echte internethit geworden. Het dier sprong wellicht met zijn voorpoten door de band en bleef toen hangen. Met als gevolg dat het schaap echt ging schommelen, telkens het probeerde te ontsnappen uit de band.

Chimpansee ziet oude verzorger terug en is dolenthousiast

Nadat Limbani verstoten werd door zijn moeder, moest het aapje grootgebracht worden door de verzorgers van het Zoological Wildlife Center. Vroeger hielden Jorge en zijn vrouw zich daar mee bezig, maar nu wordt Limbani verzorgd door andere hulpverleners. Toch is de chimpansee zijn oude vrienden niet vergeten.