thumbnail: null
thumbnail: null

Gevluchte moordverdachte Jos Brech opgepakt nabij Barcelona na tip van getuige

De 55-jarige Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje, op “zo’n 50 à 60 kilometer” van Barcelona aangehouden. Dat meldt de politie van Nederlands Limburg.

adm

Brech werd aangehouden in een veld in de buurt van Barcelona. Volgens misdaadjournalist Peter R. de Vries woonde hij afwisselend in een tentje en in een verlaten huis met andere dakloze mensen. Brech is een ervaren ‘Bushcrafter’. Dat is iemand die weet hoe hij in de natuur moet overleven.

Brech zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn uitgeleverd worden aan Nederland. De politie kwam hem op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende op basis van de foto’s die afgelopen woensdag in de media verspreid werden

“De familie (van Nicky nvdr.) is erg opgelucht”, klinkt het bij de Vries nog. Ook de politie van Nederlands Limburg laat weten “heel blij” te zijn met de aanhouding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DNA-onderzoek

Het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen raakte afgelopen week na 20 jaar in een stroomversnelling. Jarenlang heeft de politie verschillende pistes onderzocht, maar zonder resultaat.

In een ultieme poging om de cold case alsnog op te lossen werd een groots DNA-onderzoek op poten gezet. Daaruit bleek dat DNA van Brech een match bleek met DNA-materiaal dat op het lichaam van Nicky gevonden werd. Het Nederlandse Openbare Ministerie was zekere: “We weten wie hij is, maar niet waar hij is”, klonk het.

Brech was spoorloos sinds februari dit jaar, in april gaf zijn familie hem als vermist op. Morgen tussen 10 en 12 uur geeft de Nederlandse justitie meer uitleg op een persconferentie.

Meer over Nicky Verstappen