Pukkelpop 2019, liften naar Rome en nu al kerstversiering te koop: Dit zijn de strafste video’s van deze week

Print
Pukkelpop 2019, liften naar Rome en nu al kerstversiering te koop: Dit zijn de strafste video’s van deze week
Hasselt / Ham -

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

1. Zo ziet Pukkelpop 2019 er volgens Chokri uit: “Volgend jaar elke stage een springkasteel”

Video: spa

Pukkelpop 2018 zit er op en dat betekent dat we ons al kunnen beginnen voorbereiden op de editie van 2019. Chokri vertelde ons al eventjes hoe die eruit zal zien: gratis inkom, iedereen in het roze gekleed én Willy Sommers op de Main Stage.

LEES MEER: Dit wordt Pukkelpop 2019

LEES MEER: Dit was Pukkelpop 2018

2. Kan je anno 2018 nog liften van Tongeren naar Rome? Onze journalisten probeerden het

Video: pebs

Kan je anno 2018 nog liften van Rome naar Tongeren? Het is een vraag waarop journalisten Joey Bougard en Pauline Beckers, gewapend met wat karton en twee opgestoken duimen, een antwoord zochten. Dag 1 brengt onze journalisten van Tongeren naar Trier.

LEES MEER: Deel 1: van Tongeren naar Trier

3. Nu al kerstartikelen te koop. “Klanten de kans geven om tijdig inspiratie op te doen”

Video: zb

De zomer is nog niet voorbij, maar bij Floralux in Ham zijn ze al gestart met het uitstallen van de kerstdecoratie. Volgens zaakvoerster Marleen Theys zijn ze zeker niet te vroeg. “We willen onze klanten de kans geven om tijdig inspiratie te komen opdoen.”

LEES MEER: Kerstboom staat al bij Floralux

4. Bob is sinds twee jaar blind en oriënteert zich met tongklikken

Video: tp

Binnenkort krijgt Brusselaar Bob Crosset (54) een blindengeleidehond van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren. Volgende week mag golden retriever Vienna mee naar huis. Maar om zich nu al goed te oriënteren behelpt hij zich met echolocatie, een techniek die blinden via tongklikken een beeld helpt te vormen van hun omgeving.

LEES MEER: “Brailleschrift is zo ouderwets”

5. Stad Hasselt trekt in nieuw stadhuis ’t Scheep

Video: bobe

Vanaf zeven stadskantoren, gehuurde gebouwen en magazijnen hebben ze maandag de verhuizing ingezet: in een week tijd verhuist de stad Hasselt zo goed als alle personeel naar het nieuwe stadhuis aan de kleine ring. Zo’n 560 mensen (OCMW inclusief) trekken mee, goed voor 54 verhuiswagens. “Vanaf 27 augustus gaan dan hier de deuren open voor het grote publiek”, toont burgemeester Nadja Vananroye (CD&V).

LEES MEER: 560 mensen verhuizen in 5 dagen