UAE Team Emirates versterkt selectie met youngsters Pogacar en Covi

Print
Brussel -

Het Sloveense wielertalent Tadej Pogacar (19) debuteert in 2019 als prof bij UAE Team Emirates. De Arabische WorldTourploeg trok ook de Italiaan Alessandro Covi (19) aan. Die mag eerst nog een seizoen rijpen bij Team Colpack alvorens hij in 2020 profrenner wordt bij Emirates.

Pogacar is een allrounder die dit seizoen nationaal beloftenkampioen werd in het tijdrijden en op de weg. Hij won ook de GP Priessnitz in Tsjechië en werd vierde in de ronde van zijn land.

“Het is een eer dat ik deel kan uitmaken van een WorldTourploeg”, zegt de jonge Sloveen. “Ik kom terecht bij een ambitieus team waar renners naar waarde worden geschat.”

Alessandro Covi wordt door zijn toekomstige werkgever omschreven als een van de grootste beloften in het Italiaanse wielrennen. Woensdag was hij nog aan het feest in de Ronde van de Toekomst. Sinds 1 augustus is Covi stagiair bij Emirates. In 2019 mag hij zich verder ontwikkelen bij Team Colpack om het seizoen daarna de stap naar de profs te zetten.

“Ik ben heel gelukkig. Er is geen betere ploeg dan UAE Team Emirates om als prof te debuteren”, zegt het Italiaanse talent. “Ik word volgend jaar nog geen prof. Het is beter nog een jaar te wachten om zo sterker te worden.”

Bij UAE Team Emirates rijden toppers als Dan Martin, Fabio Aru en Alexander Kristoff.